17 незаконни постройки в Столипиново ще бъдат премахнати в днешната акция

Актуално Градът Новини Под ножа

Надяваха се да им мине номера, но този път няма да им мине, заяви зам.-кметът на район Източен Атанас Кунчев

17 незаконни постройки край така наречените Соколи ще бъдат премахнати в акцията на районната администрация на Източен до края на деня. Повечето от тях са гаражи, плюс една стъкларница, заведение и нерегламентиран пункт за вторични суровини.

„ Напрежение сред хората няма, тъй като в нито една от постройките не е имало живущи”, обясни днес зам.-кметът на Източен Атанас Кунчев, който ръководеше събарянето на бараките.

327 са издадени заповеди за премахване на незаконни съоръжения в Столипиново до края на 2019г. От началото на 2020г. районната администрация е издала нови 40 заповеди за доброволно премахване.

„ В момента започва изпълнението на първите 17, ще продължим докъдето ни стигне бюджета. Ще искаме и допълнително финансиране от община Пловдив, за да разширим обхвата и в крайна сметка да изчистим района и въдворим някакъв ред. Ще поискаме допълнително финансиране в размер на около 100 хиляди лева”, каза Кунчев.

До вчера доброволно съборените незаконни постройки са били три. Днес обаче много от стопаните на нерегламентираните бараки помогнаха в демонтирането им.

„ Сега ги оставяме да си вземат материалите, след това разчистваме. Хората реагират нормално, защото знаят- преди две седмици сме ги предупредили. Полицията е минала предварително да ги предупреди. И все пак те се надяваха да им мине номера, но този път няма да им мине”, каза още заместник-кмета на района.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.