Актуално

16-годишен е заподозрян за три кражби

Непълнолетно момче от Пловдив е заподозряно за три обира от автомобили. Всичко започва миналия петък, когато в полицията е подаден сигнал за разбит Фолксваген на бул. „Свобода“. От автомобила са изчезнали около 100 метра медни проводници и инструменти за работа под високо напрежение.

Полицаите от Второ и Трето районни управления започвали съвместна работа. По време на разследването, органите на реда „хванали дирята“ на 16-годишния пловдивчанин. По време на работа установили, че два дни по-рано е извършен обир на друг автомобил – Опел, но по изключително сходен начин. От Опела са изчезнали 2 тонколони, музикално устройство, куфар с инструменти и 20 топлинни разпределителя. 

При продължилото разследване, се оказало, че тийнеджърът е поставил началото на грабежите още през средата на септември, когато е „изгорял“ лек автомобил Шкода. Първият обир се е случил в района на гребния канал. Първата кражба е била на лаптоп, лични документи, пари и банкова карта. 

Срещу непълнолетния престъпник са образувани досъдебни производства, а материалите, събрани от разследването предстои да бъдат внесени в Районната прокуратура.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина