АктуалноИзпод тепетоКултураМненияНовини

1000 пловдивчани ще участват в церемонията по откриването на Европейска столица на културата

Гражданите дават заедно старт на „Пловдив 2019” от подиума с кратка хореография и специално облекло

На откриващата церемония на 12 януари, освен публика, жителите на града ще са участници в събитията

1000 пловдивчани ще станат част от церемонията по откриването на Европейска столица на културата след по-малко от 2 месеца. Фондация „Пловдив 2019“ кани жителите на града под тепетата да станат част от откриващото събитие на инициативата на 12 януари. Поканата е насочена към всички жители на града и региона, които искат да се почувстват като истински звезди на сцената на най-голямото културно събитие в България.

Всеки желаещ е необходимо да попълни форма за участие ТУК до 2-ри декември 2018 г. Участниците ще бъдат селектирани по реда на записването. Единственото условие е лица под 16-годишна възраст да бъдат на сцената с придружител, който също е необходимо да попълни форма за участие.

Първите 1000 записали се ще имат възможност да се включат в шествие по подиума с кратка хореография и специално облекло, като част от спектакъла „Ние сме всички цветове“. Чрез него ще се пресъздаде цветна метафора на основни теми от програмата на „Пловдив 2019“ и тяхното свързване под мотото „Заедно“. Церемонията ще се излъчва на живо по Българската национална телевизия.

Всеки участник ще наблюдава откриващия спектакъл от първия ред преди да стъпи на сцената. Допълнително, екипът на Фондацията организира и поредица от разговори с местни институции и организации, за да се срещне с лицата на Пловдив и да ги приобщи към мащабната проява. По този начин участието в спектакъла ще бъде достъпно за всеки и Пловдив ще бъде представен като многолик и пъстър град пред цяла Европа.

Откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 ще бъде в рамките на дълъг уикенд през януари (11 – 13 януари 2019 г.), когато са планирани серия от събития в различни пространства, открити и закрити сцени в града. Те ще имат своята кулминация в съботната вечер на 12 януари 2019 г. с най-мащабното и атрактивно събитие в програмата  на Пловдив 2019 – спектакъла „Ние сме всички цветове“. То ще се състои в самото сърце на града на булевард „Цар Борис Трети Обединител“ и ще пресъздаде основната концепция на проекта, в която гражданите са не само публика, но и създатели и участници в събитията.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина