АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовини

Търговците от подлеза на Тримонциум разбрали от медиите, че трябва да напуснат обектите си

36 лица връчиха декларация до председателя на местния парламент на сесията днес, с което се обявяват против предложението да закрият бизнесите си

Таня Грозданова

Търговците от подлеза на Тримонциум са разбрали от медиите, че ще трябва да освободят обектите си. Това се разбра на днешната сесия на местния парламент, в което съветниците ще трябва да гласуват предложение за премахване на търговските обекти от няколко подлезни съоръжение.

Собствениците на малки бизнеси дойдоха на заседанието на ОбС днес и връчиха  декларация на председателя му Савина Петкова. Тя е подписана от 36 лица, които се обявяват против предложението за премахване на търговията в подлеза на Тримонциум. Те искат да бъде запазен бизнеса им, който осигурява препитанието на много семейства. Хората изразиха недоумение от начина, по който са разбрали, че трябва да напуснат обектите си-  от медиите, а не  от администрацията, с която имат договорени отношения.

Дани Каназирева подкрепи тяхното несъгласие и предложи точката да бъде оттеглена от дневния ред на сесията, но предложението й не се прие. Търговците обсъждат какво ще правят от тук нататък, след като мине гласуването на точката.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина