АктуалноВкусът на градаЗабавление

Ресторант C’est la vie – скрито съкровище извън центъра

Менюто не е излишно дълго, но събира някои от най-предпочитаните специалитети от любимите ни кухни, разказва електронният гид Lost in Plovdiv 

Една голяма част от туристите по популярните дестинации вече знаят, че могат да открият наистина страхотни места за хапване в кварталите извън централната част. Заведенията, които не са толкова тренди, понякога се оказват истински скрити съкровища и затова нашият екип се впусна в търсене на ресторанти, заради които си струва да запалиш колата или да си хванеш такси.

Така попадаме и в C’ést la vie, където се впечатлихме първо от екипа, който менажира мястото, а след това от предлаганите ястия на изключително достъпни цени.

Всъщност, ресторантът е открит преди повече от година след една екскурзия до Френската ривиера, където вдъхновени от гастрономията и романтичната обстановка на региона, собствениците откриват основното си мото в бизнеса. А именно, че животът си върви – той е хубав и лош, но в същото време прекрасен в тези си различни багри. Внимателно подбират всеки един човек от персонала си преди отварянето и заедно с огромно вълнение разопаковат цялата кухня. Това безспорно ги сближава и превръща в едно голямо семейство, където идеите и предложенията за промяна се обсъждат и решават заедно. Навсякъде по стените, когато се загледате, може да видите техни общи снимки, които оставят впечатлението, че сте скъп гост в нечий дом, а не клиент в поредния ресторант.

Менюто в ресторант C’est la vie не е излишно дълго, но събира някои от най-предпочитаните специалитети от любимите ни кухни – българска, италианска, френска и др.

По-интересните рецепти са разработени от готвачите и одобрени от персонала, а на въпроса ни кое най-много си поръчват клиентите имаме еднозначен отговор. Любимо основно са скаридите с манго сос и авокадо върху канапе от басмати ориз, а най-предпочитан десерт – тортата C’est la vie с тайните съставки на шеф-готвача.

Винената листа също е добре подбрана с микс от български и чуждестранни предложения, които добре се комбинират с ястията в менюто. Всеки работен ден се предлага и обедно меню, което е сред най-популярните в района и ако имате възможност, изобщо не се колебайте да опитате.

Мястото е изключително подходящо за организиране на частни партита, защото наоколо няма жилищни постройки, които да смущавате и така може да си позволите повече време за песни, танци и отлично настроение с музиката, която предпочитате.

Помещението не е твърде пищно декорирано, за да позволява украса според желанията на клиентите. За зимата на разположение е отделна отопляема градина, в която да се разположат пушачите. А не на последно място сред предимствата е и безплатният паркинг.

През 2020 година от ресторанта са подготвили и няколко комплимента към своите гости. През зимния сезон всяка сряда и петък със своята поръчка получавате чаша греяно вино, а вторникът ни изкушава с 20% отстъпка на всичко от менюто. Лесно може да поръчате и без да ставате от уютния си диван чрез популярните платформи за доставка Foodpanda и Takeaway.

За предстоящия след месец празник на любовта и виното – Свети Валентин, за романтично настроените и опиянени от емоции клиенти ще е на разположение избор от сет менюта, в които към всяко блюдо ще има специално подбрано вино.

Още по темата може да видите в Lostinplovdiv.com.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина