АктуалноБългарияГрадътНовиниПод лупа

Пуснаха първите коли по Гладстон (ВИДЕО)

Кметът със странно уточнение в речта при рязане на лентата: И след ремонта може да има вода в подлеза

Автобусите обаче ще тръгнат от там идната седмица, а в тунела под Пощата ще е забранено за велосипедисти  

Таня Грозданова

Тунелът под Пощата пропусна първите коли след обновяването днес преди обяд. Под тепето ви предаде на живо част от учудващо тържествената церемония по откриване на приключилия с 4-месечно закъснение ремонт на съоръжението.

Моми в народни носии, хляб и сол, трикольор за рязане и 3-4 ножици.

Нищо чудно, че отслужващият водосвет свещеник се обърка и каза, че „откриваме този нов булевард“.

Кметът на Пловдив Иван Тотев отново припомни перипетиите по стартиране на ремонтните дейности на площад Централен, тъй като в този проект попада и подлеза.

„Това е едно много важно съоръжение, което не беше ремонтирано, откакто е построено в началото на 80-те години на миналия век. То е със сложна „струнна“ конструкция и обновяването му бе наложително заради аварийното му състояние“, обясни кметът Иван Тотев.

Надявам се следващите няколко десетилетия подлезът да функционира безпроблемно, рече кметът и предупреди, че трябва всички да имат предвид как при един голям дъжд отново може да има вода в подлеза. Той обясни, че са пуснати нови отклонения, но в рамките на съществуващата канализация и каза, че фирмата направила всичко възможно. От това обяснение обаче присъстващите не разбраха защо трябва да има очаквания за вода.

Припомняме, че затварянето на тунела-подлез в първите месеци бе по предписание на КАТ заради евентуална опасност от падане на елементи. Ремонтът е оправил конструктивните проблеми, подчерта градоначалникът. Стана ясно още, че е положена хидроизолация.

Въведени са допълнителни мерки за безопасност: поставен е скоростомер преди влизане в подлеза, светлоотразителни табели и маркировка.

Първите коли в посока запад – изток бяха на медии и таксиметрова компания.

В обратна посока изток-запад сефтето направи възрастна двойка от Хасково още преди официалното откриване. Хората тръгнали към частна болница в града и GPS-ът ги превел през подлеза. Когато излязоха в гръб на момите с носии и десетките официални лица и журналисти, очакващи старта на церемонията те бяха истински притеснени къде са попаднали.

И така от днес колите вече са допуснати по Гладстон, авнобусите на Градския транспорт обаче ще тръгнат по старите си маршрути оттам чак другия понеделник  – на 15 април.

„Трябва да имаме време да информираме хората“, обясни Тотев за изчакването.

На откриването присъстваха народни представители, заместник-кметове, общински съветници, районни кметове.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. От снимките се вижда, че идиотските колчета по средата са изчезнали, заради тях всички караха в дясната лента, сега обаче са изчезнали тротоарите май, та за да не се остържеш в стената на завоя, трябва да караш в лявата. Поредната инженерска тъпотия, можеше един широк бордюр да има за дистанциране, ама не се вижда такъв. Поне има лампи, преди все едно, че нямаше изобщо.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина