АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Подлезите на Тримонциум и Малката Главна остават само за пешеходци, край с търговията

Пророчеството се сбъдна – подлезната търговия под тепетата си заминава  

Таня Грозданова

Точно преди 4 години (на 26 май 2015 г), при оглед на свободните магазини в подлеза на Чифте баня, след приключване на делата с концесионера му, кметът Иван Тотев изказа тезата,  „търговията в подлезните пространства е изчерпана и до 3-4 години тя напълно ще изчезне“. Е, оказа се прав, даже и времевия период позна.

Само след броени дни Общинският съвет на Пловдив ще гласува подлезите на аптека Марица и този на Тримоциум да бъдат опразнени от търговските обекти в тях, независимо от срока на сключените договори. В проекторешенията се казва, че местния парламент просто ще отмени предишните си решения за стартиране на процедури за отдаването им за срок от 5 години. Извеждането на търговците от двата подлеза е по предложение на директора на ОП“Общински пазари“.

Припомняме, че през февруари т.г. Об С взе решение ОП-то да проведе  търгове за отдаване под наем на търгоовските обекти в тези подлези. Сега  директорът на „Общински пазари“  Симеон Султанов предлага тези решения да бъдат отменени и подлезите да се използват само от пешеходци.

В писмото му, касаещо подлеза на аптека Марица, няма посочен мотив за предложението, освен „с цел да остане само за пешеходно перминаване“, както и не се споменава нищо за ремонт на съоръжението, което се наводнява при всеки голям дъжд.

Това остана от магазините в подлеза на Малката Главна след последния потоп в града. При преминаване мерише ужасно.

От предложението за освобождаване на подлеза до х-л Тримонциум става ясно, че преди тези писма е имало „устно разпореждане“ на кмета Иван Тотев да се освободи подлеза от наематели. Освен за пешеходните цели се споменава и предстоящ ремонт на съоръжението, във връзка с плановете за подобряване визията на централната градска част.

Запознати коментират, че следващите опразнени ще са съоръженията до Ректората на Пловдиския университет и Централна гара.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. Всички подлези без търговия се използват за всичко друго, но не и за пешеходно преминаване и пешеходците ги е страх да минават през тях. Не съм сигурен колко е коректно това решение. Единственият плюс е, че наводненията няма да съсипят стоката на хората.

    1. Не е вярно, че „Пише се „Баня Старинна“, не чифте баня, махнете тия помиярски турски названия!!!“ БЕ БУДАЛА, от всичките многобройни все „старинни“ бани на Града – сиреч ТУРСКИ – само ЧИФТЕТО Е ДВОЙНА, за мъже и жени в същия ден вместо да се редуват.
      Аман от полуграмотни непознаващи историята на Града ИНГИЛИЗАТОРИ И ТУГЕДЪРИ & GENDERI = като не ти харесват пловдивските традиции – прав ти път към Алабамия да им миеш чиниите (оти у Европия шпрехена е на ДОЙЧ или АЛАФРАНГА, особено след Брексита)
      TOGETHER, my eyes . . .

  2. 1. САМАТА ИДЕЯ ЗА „ПОДЛЕЗ“ Е ИДИОТИЗЪМ ЖАЛКИЯТ ПРОВИНЦИАЛЕН ТРАФИК В НАШЕ СЕЛО НЕ ОПРАВДАВА ОГРОМНАТА РАЗНОСКА ДА КОПАЕШ ДЪЛБОКО В ЧОРБАТА, ЗА ДА МОЖЕ СУЛЬО ДА ПРЕКОСИ (МАЙКИ С КОЛИЧКИ ЛИ?)
    КЪДЕТО ИМА ИСТИНСКИ ТРАФИК -ПОГЛЕДНИ В БРУКЛИН, ПИШЕ СЕ BROOKLYN, НЕ КОПАЯТ ЗА ПЕШЕХОДЦИ. ТАМ ДОЛУ Е МЯСТОТО ЗА МЕТРОТО.
    ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТ, КМЕТЕ!
    МА’НИ ГИ АБТОБУСАДЖИЙСКИТЕ ОРТАЦИ.
    2. СЛЕД КАТО СМЕ СЕ ОХАРЧИЛИ ДА КОПАЕМ „ЗА ПЕШЕХОДНО ПРЕСИЧАНЕ“ ИДИОТИЗЪМ №2 Е ДА ОТНЕМАМЕ ОТТАМ КВАДРАТНИ ПЕДИ ЗА . . . ТЪРГОВИЯ.
    НЯМА СМЕТКА.
    ДЕ Е КИРО – НА КИРИЯ.
    НИЕ КАТО / АКО СЛЯЗА ДОЛЕ ДА ПРЕКОСИМЕ „БОЛИВАРДО“ (КИС-КИС, НИВГАЖ!) ИГЛА НеМА ДА ЗАКУПИМЕ.
    3. РАЗНОСКАТА ЗА ТАРАБИ ПО БОЛИВАРДО ДА МИ ПОПРЕЧАТ ДА ПРЕСИЧАМ Е ИДИОТИЗЪМ №3.
    ТАРАБИ НИКАКВИ НеМА У БРУКЛИН.
    ПРЕСИЧАТ СИ ЛЮДЕТЕ – НА ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА.
    ((СОФИЯНЦИТЕ ЗАЗИДАХА ГОЛЕМИ ПОДЗЕМИЯ СРЕЩУ ТРАНСПОРТНАТА – БЕЛЯ РАБОТА, МРЪСОТИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, НЕ МОЖ’ НАКАРА НИКОЯ БУДАЛА ДА СЛЕЗЕ ТАМ))
    ТЪРГОВИЙКА ЛИ?
    СМеХ, МАЙНИ!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина