АктуалноГрадътКриминалеМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Обвиниха Райфъла и съпругата му в укриване на данъци

Прокуратурата подгони Атанас Червенков и за пране на пари  

Пуснатият под гаранция след близо пет години зад решетките Атанас Червенков е привлечен като обвиняем по ново престъпление. Окръжна прокуратура „подгони” 53-годишният бизнесмен за пране на пари и укриване на данъци. За пране на пари е обвинена и съпругата на Райфъла- Евелина Червенкова.

От прокуратурата обявиха днес, че привличат като обвиняем Атанас Червенков за това, че в периода от 4 март 2011 г. до 11 февруари 2016 г.,  при условията на продължавано престъпление, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, на обща стойност 72 962 лева, като е затаил истини в изискуемите данъчни декларации. Червенков е привлечен като обвиняем и за това, че на 6 януари 2012 г., е извършил сделка със закупуване на движимо имущество – мотоциклет, марка „Харлей Дейвидсън“, модел „ФХДП Лоу Ридер“, от свое име, на стойност 12 000 лева, с парични средства, за които знае, че са придобити от престъпление. По делото е установено, че през горепосочения период обвиняемият в подадените годишни данъчни декларации не обявявал действителните приходи от дейността си, като по този начин, от невнесени данъчни задължения, е извършил и сделката по закупуване на мотоциклета през януари 2012 г.

По същото дело като обвиняема е привлечена и 45-годишната Евелина за това, че  в периода от 1 януари 2016 г. до 15 април 2018 г., при условията на продължавано престъпление, е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, на обща стойност 37 360 лева, като не е подала изискуема декларация по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Делото се наблюдава от прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив, а разследването се извършва от следовател от Националната следствена служба. Спрямо Атанас Червенков е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 3 000 лева, а спрямо съпругата му– „Гаранция“ в размер на 5 000 лева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина