АктуалноНовини

Носителите коронавирус у нас са към този момент са 185

Допускаме ли, че до средата на април това нещо ще бъде овладяно? Аз не. Пикът най-вероятно ще бъде след 2-3 седмици, заяви ген. Мутафчийски

И в Карлово има коронавирус

Носителите коронавирус у нас са към този момент са 185, съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски. Нови случаи има в Бургас, Стара Загора и Карлово. Най-много са заразените в София. 30 са хоспитализираните в момента, допълни той.

„ Защо да се удължава извънредното положение? Ситуацията е динамична. Никой не може да отговори сега какво трябва да се случи тогава, в крайния срок на извънредното положение. Допускаме ли, че до средата на април това нещо ще бъде овладяно? Аз не. Ние още не сме тръгнали. Намираме се още в дъното на изкачването.  Така се катерим благодарение на предприетите мерки. Пикът, най- вероятно ще бъде до две-три седмици”, каза ген. Мутафчийски.

Той подчерта, че здравите хора с маски получават фалшиво успокоение за себе си.

„ Има много, които не са идентефицирини. Те дори не предполагат, че са носители на вируса. Ако на пенсионерите им дадем маски и ги изведем навън, това означава да ги обречем на смърт. Ние налагаме мерките, за да не изтървем ситуацията”, допълни той.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. https://plovdivmedia.bg/149956.html?fbclid=IwAR2yNABAUawxw2JbD5B7VXH6-I9PyqhsgkDCKSBO6XkIvKSk5VdaRt0mUdk поне конкуренцията ви казва истината…вируса не е опасен освен за много болни и стари хора..според статистиката .но за тях всеки грип е опасен…спрете да плашите хората

    1. ПРАВА Е КИКА, ЧЕ ЛЪЖАТ ЗА 184 ((1844)) НОСИТЕЛИ ТЪЙ КАТО ЦИФРАТА НЯМА ОТКЪДЕ ДА Е ИЗВЕСТНА.
      Цифрата се отнася за онези привилегировани по-първи хора от ПолитБюро на САРБ (бившо ГЕРБ, „Граждани…“) изследвани в Правителствената.
      А за населението ТЕСТОВЕ НЯМАТ.
      Лъжат отново, РежимътБоБоТРИ пак некадърен, бавен, нескопосен

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина