АктуалноГласовеГрадътКриминалеМненияНовини

Капана скърби за Ванката, починал от инфаркт в квартала снощи

43-годишният мъж бе най-уважаваният гард сред почитателите на клубния живот в града

Ванката, както всички наричаха 43-годишният охранител на ДАИКС СОТ Иван Г., е починалият по време на инцидент в Капана тази нощ мъж. Едва ли има почитател на клубния живот в Пловдив, който да не познава Ванката. Той беше най-уважаваният гард, известен със своята толерантност и диалогичност. Дори в сложни ситуации предпочиташе да разрешава конфликти с дипломация и думи, а не с използване на сила. Най-дълго време той се грижеше за сигурността в култовия клуб Петното. След това стана патрулиращ гард в охранителната фирма. „Цяло едно поколение в Петното израснахме пред него! И каквито и главоболия да му създавахме никога не ни е нагрубил, а напротив, гледаше да ни опази! Нека почива в мир!“, пише потребител във Фейсбук след пост за смъртта на Ванката в социалната мрежа.

Именно като дежурен патрул той се е озовал снощи в Капана, при натискане на паник бутон в заведението. На Иван му прилошало, докато колегите му задържали един от буйстващите клиенти, за които се предполага, че са руски граждани. Полицията разследва обстоятелствата около фаталния инцидент. Английските студенти по медицина, които били в бара по време на инцидента, са се опитали да помогнат и на Иван, и на ударения с чаша в главата негов колега.

Ето какво съобщават официално от МВР:

По случая са образувани две досъдебни производства – за настъпила смърт без данни за насилие и за причинена телесна повреда по хулигански подбуди. Към 3.10 ч. е получен сигнал на 112 за конфликт пред заведение в Капана. Патрул на 4 РУ установил, че двама клиенти са се скарали с двама частни охранители.  Единият от клиентите ударил единия от охранителите. През това време на другия служител на фирмата му прилошало и бил извикан екип на ЦСМП. В линейката 42-годишният мъж починал. Извършен е оглед и от съдебен лекар. По случая е образувано дп по чл. 127 от нк. В 4 РУ е задържан 22-годишен участник, срещу когото е образувано дп по чл. 131, ал.1, т 12.“,

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

40 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина