АктуалноЖивотЗабавление

Какво да правим в Пловдив тази седмица (29.04-02.05)

Изпращаме април и посрещаме цветния вълнуващ май със селекция от по-добрите събития под тепетата

29 април

Чувство за непоносимост

Есето „Чувство за непоносимост“ /от цикъла „Задочни репортажи“/ е изповедта на Деня. Денят, в който Георги Марков взима решението да напусне България и тръгва. Тръгва и не знае къде отива. Тъгува, не знае накъде върви, но и не иска да се върне… Лист от дневник, който се преобръща. Писателят не е изненадан, той го очаква. Много се е натрупало, всичко се вижда, лошото е, че продължава и няма кой да го спре…Прелялата капка е закритата премиера на пиесата му „Аз бях Той“.

Филмът възстановява събитията с коментар отвън и размисли отвътре.

Lucky Дом на киното
17 часа
Билети: https://bit.ly/2L9JEWz

30 април

The Great Value / DJ party

Пращаме април на майната си и посрещаме деня на труда с мотики и кранове от рифове. Защото човек, колкото и да седи на един бар, в някакъв момент скача зад лаптопа.

Rock Bar Download
22 часа

1 май

The Kizomba Party

Продължават традиционните Kизомба партита, организирани от Casa De Baile.

Нека се потопим в ритъма на музиката, да се докоснем до магията на танца и най-важното – да се забавляваме, както винаги досега.

Не е необходимо нищо друго, освен да вземете доброто си настроение, за да го допълним с много танци, незабравими емоции и усмивки.

Vintage House
21:30 часа

Месец май в Галерия 28

Галерия 28 ни очаква на 1 май на по чаша вино, за да ни запознае с авторите и творчеството , което ще се настани удобно там до края на месец май.

01.05-31.05
Thumbelina е марка висококачествени облекла за динамичната съвременна жена.
Жена, която живее със забързания ритъм на града. Изглежда елегантно и стилно, по непринуден начин, цени хубавите материи и безупречните линии на дрехите, които носи.

01.05-31.05
Дизайница е виртуално място, в което се споделят полезни практики, които подкрепят природосъобразния живот. Селекцията от продукти, които се предлагат са подбрани , като стремежа им е да работят с брандове, които имат отношение към опазване на околната среда. В Галерията ще представят бутилки за вода от неръждаема стомана и чаши за многократна употреба с невероятни дизайни!

01.05-15.05
Авторските бижута на Биби Копоева, които перфектно ще допълнят концепцията за месеца. Ще откриете бижутата на една различна и нова колекция на Огледалце, огледалце, която носи нежност и елегантност!

Галерия 28
12 часа

2 май

Жужене

„Къде съм? Как стигнах дотук? Накъде бях тръгнал?“ – въпроси, които ни спохождат повече в сънищата, отколкото в реалността. Събуждаме се и Учим, Работим, Изкарваме пари. Щастливи сме!…

„Жужене“ е изповед на един творец в тялото на млада жена, която търси, спомня си, открива своите интимни и съкровени „истини“, за която думите не са достатъчни, нито общоприетите норми и реалността губи очертания. А въпросите се превръщат в досадни насекоми…

Авторски (аудио, визуален, танцов, текст) пърформанс – моноспектакъл на Росица Иванова
Постановка – Ивелина Колева

Канапе
20 часа
Вход свободен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина