АктуалноЖивотЗабавлениеНовиниСпорт

Истерията Бербатов (ГАЛЕРИЯ)

Стотици на опашка за автограф от футболната звезда в МОЛ Пловдив

Автобиографията му „По моя начин“ взриви книжния пазар

И футболът, като писането, е изкуство, но трябва да го припознаеш по този начин, каза спортистът

Иво Дернев

Най- значимият все още действащ български футболист Димитър Бербатов предизвика истинска истерия в МОЛ Пловдив. Звездата на родния спорт дойде в книжарница „Сиела“, за да представи автобиографията си „По моя начин“. И направи истински фурор, сякаш вкарва хеттрик на Олд Трафор.

Стотици негови фенове на всякаква възраст се подредиха в дълга опашка, за да се снимат с идола си и за да отнесат у дома подписа му върху книга. Ще чакам и два часа. Тя опашката постоянно се пълни от нови и нови хора, които прииждат в различно време. Но не ми пука, тъй като е весело. Като на културна фен трибуна. За мен е особена тръпка, каза почитател на Манчестър Юнайтед и Митко, който емоционално стискаше автобиографията му и тениска на Червените дяволи с №9 и името на благоевградчанина.

А самият Бербатов наистина направи нещата по „Неговия си начин”. Обърна внимание на всеки от гигантската опашка. Поговори с хората, снима се с тях. А те го изненадваха с малки дарове, за късмет.

Неслучайно Пловдив е крайната точка от книжната обиколка на иначе спортната звезда. Нападателят се отнесе с голямо уважение към титлата Европейска столица на културата 2019 и дори посети някои от местата, които са свързани с програмата от предстоящата така важна за града година.

В кратката му среща с журналисти той директно свърза изкуството с футбола. Да, той също е изкуство. Не всеки го играе така, защото трябва да го припознаеш по този начин. Това е моят начин, заяви Бербатов. Разкри, че процесът по написване на автобиографията му е стартирал още от времето му в Манчестър Юнайтед, но тогава не е виждал смисъл да захваща нещо толкова сериозно, тъй като бил млад. Сега, в края на кариерата ми, е най-подходящият момент тази книга да се появи на бял свят, подчерта Митко.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина