АктуалноИзпод тепетоМненияНовиниПод ножа

Знамена или парцали

Флаговете пред хотел (М)арица изглеждат като захвърлени на бунището парцали. На трите пилона отляво на входа са омотани и вързани с въжета остатъци от българския национален флаг, знамето на Европейския съюз и бяло знаме с логото на хотела.

Невежество, незаинтересованост, безхаберие или…  – това се питат хората преминавайки пред хотела. Пространството около някога лъскавата сграда е силно занемарено, а от фасада ѝ липсва първата буква.

Според  чл. 24 на закон за държавния печат и националното знаме на Република България, „знамената се поддържат в изряден естетичен вид и се подменят съгласно изискванията, предвидени в приложение № 2.“ В него се казва, че знамето е национален символ, който изразява независимостта и суверенитета на българската държава.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. То само там да е ами и централата на герб отстрани Тримонциум до военният стол къщата два или три парцала се веят на воля,толкова ли нямат пари за три знамена,маминия иначе много му знае балалайката ,но тук за мен е кръгла нула,да вземе да купи някое друго знаме все пак нали е началник на градската организация,мишици само за кинти мислят.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина