АктуалноВкусът на градаЖивотЗабавлениеНовини

Добрата новина: Сладки подаръци за медиците на първа линия в Пловдив

Младо семейство сладкари подариха направени от тях баклави и толумбичики на лекарите от Инфекциозна клиника

„Ние от сладкарница „Мозаик“ решихме да подкрепим нашите медици от гр.Пловдив, като им раздаваме Сладки Подаръци с доставка до адрес, това написаха преди 24 часа двама млади сладкари от града. Те помолиха приятели, близки и познати да им пишат кои лекари да зарадват. И заявките на страничката им заваляха.

Майсторите-сладкари обаче избраха в първия ден от инициативата си да занесат сладки подаръци най-напред на хората, които са на така наречената „първа линия“.

В неделния ден, докато двамата им синове са при баба и дядо. Фатме и Исмаил Йоздемир посетиха Клиниката по инфециозни болести УМБАЛ „Св.Георги“.

Е, не беше точно посещение. Пуснаха ги само до бариерата и то с предварителна уговорка, за която признаваме, малко им помогнахме с контакти.

Храната е произведена и сертифицирана по всички изисквания. Двамата ползват защитни средства.

Младото семейство е добре познато на любителите на сладкото в Кючук Париж. Тяхната турска сладкарница на Събота пазара изкушава от години ценителите.  През ноември стъпиха и в Капана.

Питаме ги защо го правят.

„С пристигането на Корона вируса (Covid-19) в страната ни , преминаваме през труден момент! Не само за населението, но и най-вече за здравните ни служители , които са на първа линия с борбата с вируса. Ние от сладкарница „Мозаик“ решихме да подкрепим нашите медици от град Пловдив, като им раздаваме сладки подаръци с доставка до адрес.

Надяваме се по този начин поне малко да повишим настроението им, за да могат да изпълняват святата си длъжност и да раздават надежда и лек на своите пациенти!

Така ги подкрепяме и им благодарим, че се грижите за нас.

Молим нашите медици и сестри да се свържат с нас на лично съобщение за адрес и телефон за доставка, само за Пловдив.“

Дежурните лекари искрено им благодариха, очаровани, че за пръв път получават такива сладки подаръци.

Тази сутрин Фати достави сама сладки подаръци на медиците в Спешното, Пулмологията и Първа хирургия в УМБАЛ „Св. Георги“.

Усмихнатото семейство Йоздемир са си обещали да доставят 1000 сладки подаръка на пловдивски лекари тази седмица.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина