АктуалноМненияНовиниПод ножа

Феър Плей ли са изборите в Медицинския университет

Из една реч на проф. Костянев към „непросветените“

Стоянка Пенкова

Никой в Медицински университет – Пловдив вече не очаква честни избори.

Действащият ректор вчера изпъкна със свое интервю в подкрепа на „единствения достоен“ според него наследник на стола – професор Марияна Мурджева.

Вече не е тайна за никой в МУ, а и сред обществеността, че настоящият ректор се бори за продължение на мандата си.

„Мантрата за скрития трети мандат“ бе отричана на думи до вчера – деня, в който всички четирима кандидати за Ректор на ВУЗ-а се срещнаха със студентите. Среща, която протече в атмосфера на информираност, диалогичност и откритост.

Изглежда тази атмосфера по някакъв начин е притеснила определени кръгове, за да може действащият ректор да излезе с изявление пред медия в отчаян опит да спре промяната.

„Трябва да бъде човек от екипа. В моя екип има такъв човек. Това е проф. д-р Мариана Мурджева.” 

Професор Костянев можеше спокойно да се превърне в желания и достоен рефер на предстоящото Общо събрание на МУ, което ще събере близо 300 делегати от академичния състав на университета, студенти, докторанти и служители. Но вместо тази престижна роля, той избра откритата агитация.

Действащият ректор не се спря до тук, и след като показа само лъскавата опаковка на университета, не се поколеба да изпее на всички свои колеги рап версията: „Академизмът ми е по-добър от академизма ви”.

И все пак от цялата пледоария, човек може да открие смисъл в думите „Не свиквай с праха, дръзвай с вятъра“. Или бягайте от застоя, изберете вятъра на промяната.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

14 коментари

  1. Ха-ха-ха-ха, ама аз от кога ви разправям на вас, пловдивчаните, че всички до един, без изключение сте ЕДНИ ГОЛЕМИ ЧУКУНДУРИ, КОИТО НИЕ – ПАЗАРДЖИКЛИИТЕ УПРАВЛЯВАМЕ!
    ДОРИ И МАЛКИТЕ ДЕЦА ЗНАЯТ, ЧЕ ПАЗАРДЖИК Е СТОЛИЦАТА НА ПЛОВДИВ!
    Ама вие чест и достойнство нямате ли бе ?!?! Какъв е тоя проф. Костянев? Как сте го търпели тоя ПЛОВДИВСКИ ЧУКУНДУР толкова време ?
    Вижте му акъла само на този! Вижте какво казва буквално:
    „единствения достоен наследник за стола ми е професор Марияна Мурджева.“
    Хайде малко да поразсъждаваме над казаното от така наречения „професор“.
    Значи ти, за да определяш за свой наследник конкретно лице, изниква резонния въпрос: „А кой си ти бе, ач-кьопек, че ще определяш, кой да бъде или да не бъде твой наследник?“ Да не би да си Господ – Бог, че ще казваш кой да ти е наследникът.
    Ще казваш кой да ти е наследникът само на щерка си, когато ти доведе в къщата поредния олигофрен, който иска ти произведе внуци с дефектните си гени!
    Иначе просто нямаш думата!
    Аз разбирам МУ Пловдив да е цъфнал и вързал под твоето управление, та някой да те търси за твоето мнение и да те слуша. А то, както разбирам, си го забатачил отвсякъде! А сега и мнения ще ни сервираш за това или онова! Айде оди се пери турук недоклатен! Някой ще ти слуша на тебе мнението!
    Но да предположим, че все пак, някой вземе, че ти обърне внимание и ти поиска мнението, в което ти заявяваш, че това трябва да бъде зубрачката Мурджева, която пък някой бил направил „професор“.
    За това може да има само 2 причини:
    1. Тя е силно твой човек и ти е обещала да ти прикрие далаверите и да не те разследват за кражбите и нередностите, които си извършил по време на двата си мандата. Няма как да не си крал за тези 8 години! Не ми обяснявай на мене колко си „честен и почтен“! Сделката е : „даваш ми поста, а аз ти осигурявам спокойствие и липса на каквото и да било разследване за твоите далавери!“
    2. Тази причина е много малко вероятна! Ако наследникът му беше нормален мъж, който не е педал, тази точка нямаше да я има! Те двамата има сексуална връзка. Сделката е: „аз продължавам да те чукам и затова ти осигурявам поста.“ Но както казах, това едва ли е така, защото дори аз на моята възраст не бих си легнал с нито един от двамата. И двамата за нищо не стават.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина