АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Три бързи решения за трафика в града

Регулировчици, нулева толерантност към нарушителите и преференциален дневен билет за градски транспорт, са незабавните мерки, които ще извадят града от транспортния цайтнот, смята Йордан Иванов – председател на ДСБ-Пловдив и член на националното ръководство на партията

Трафикът в Пловдив е в патова ситуация, а от там и голяма част на сферите в обществения живот в града са в цайтнот, това заяви Йордан Иванов – председател на ДСБ-Пловдив и член на националното ръководство на партията след днешното затваряне на възловия булевард „Цар Борис III Обединител“, заради строежа на сцената за откриването на Европейска столица на културата през втория уикенд на януари 2019-а година. Иванов предлага три бързи решения на проблема и се надява управата на града да се вслуша в безплатната консултация.

„Много пъти съм говорил за бавните ремонти, нереализираните проекти за Пловдив 2019 и редица други теми, които доведоха до това сцената за откриването на събитието да бъде на главен булевард.
Точно, защото съм говорил много, няма да се връщам назад, а ще дам работещи решения на общината и КАТ какво трябва да направят незабавно, за да може градът да живее своя живот адекватно,“ коментира той.

Вижте предложенията:

– В периода на реорганизация на движението в града, заради сцената, от 7 до 20:30 на всички възлови кръстовища, да бъдат поставени регулировчици, които да контролират трафика – когато започнете от кръстовището на р-т Стадиона, минете през Баня Старинна и стигнете до тези на бул. Източен и Сточна Гара, градът се нуждае от това всички те да бъдат регулирани адекватно;

– нулева толерантност към шофьорите, които си позволяват да спират на забранените за това места – например бул. Руски, 6-ти септември, бул. Васил Априлов и др. Лентите трябва да са свободните за движение, а не системно дясната да е заета от спрели автомобили, които биват задминавани от незабелязващи това патрулки;

– Приемане на радикален стимул, дори и на извънредна сесия на общински съвет, хората да се качат на градския транспорт. Стимулът може да се изразява най-малко в дневен билет на цената на билет за еднократно ползване. И не, това няма да реши проблема с неработещия транспортен проект, неприветливите автобуси и унищожаването на електропреносната мрежа. Просто ще даде въздух в града.

„Споделете, а дано да чуят поне този път. Знам, че са нагли, но не мога да разбера защо не се вслушват в работещите решения,“ обърна се към медията ни Йордан Иванов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

    1. Градският транспорт в Пловдив се субсидира от общината и тя определя транспортната схема и чрез конкурс отдава линиите на концесия. Тоест транспортът е общински с частни подизпълнители.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина