АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Собствениците на SPS правят нов корпус към хотела с голяма концертна зала

2 откупки още преди откриването на галерия SPS

Тя ще е единственият 24-часов действащ изложбен център в Пловдив

2 картини бяха откупени още преди старта на изложбата в SPS, най-новата пловдивска галерия. Това съобщи по време на официалното откриване снощи на експозицията „Предизвикано с вдъхновение“ Иван Гушков, съсобственик на реиновираният хотел  SPS, в чието лоби е разположена изложбената зала. Той подчерта, че галерията е единствената в Пловдив, която ще е постоянно действаща 24 часа в денонощието. Красивите платна на 4-ма майстори на четката – Александър Димитров, Атанас Маринчешки, Васил Генчев и Евгений Петров силно впечатлиха поканените на откриването граждани, бизнесмени, юристи и представители на местната власт. Един от първите гости, кметът на „Тракия“ Костадин Димитров, сподели, че горещо приветства създаването на галерия SPS, новият културен център в района.

Атанас Маринчешки благодари от името на 4-мата творци за прекрасното пространство за експозиция. „Художниците казваме всичко чрез картините си, не сме много по приказките“, шеговито завърши кратката си реч авторът.

„Досега с моя партньор Стайко Тодоров предоставяхме строително-монтажни услуги, сега навлизаме в областите хотелиерство, изкуство и култура. Ще разширим пространството на галерията, а в новия корпус към хотела, който се достроява, ще открием концертна зала с размерите на залата в градския дом на културата „Борис Христов“, акцентира Гушков. „Запазваме името и продължаваме позитивната история на един от най-големите пловдивски хотели. До 3-4 години това ще бъде модерното привлекателно място не само за нощувки и развлечения с ресторанта, бара и басейна, но и за конгресни събития и най-вече за изкуство и култура“, допълни Стайко Тодоров, съсобственик на комплекса.

Изложбата „Предизвикано с вдъхновение“ ще може да бъде разгледана до края на април в галерия SPS.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Пожелавам успех на прекрасното начинание! Успелите хора работят за успеха на града ни! Нека са повече успелите пловдивчани с възрожденски дух!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина