АктуалноЖивотЗабавлениеИзпод тепетоМненияНовини

Сбогом, Буги!

Z – ROCK: Нашият Буги тази нощ си отиде… Нямаме думи… съкрушени сме

„Нашият Буги тази нощ си отиде… Нямаме думи… съкрушени сме“. Това написаха преди час на страницита на любимото рок радио на България в социалната мрежа Faceebook.  Колегите му не съобщават повече подробности около смъртта на Буги Барабата.

Скръбната вест се разпространява с тежестта на последния рок хит сред феновете. Ефирът на Z – ROCK осиротя! Любимият глас на хиляди слушатели си отиде на 58 години. Той огласяше сутрешния блок „Буги тайм“ и вечерния „Нека бъде рок“ в емблематичното радио.

Истинското му име е Марио Събев. Основател е на „Бараби Блус Бенд“ и автор на всичките песни в шестте албума на групата: „Песни от гаража“, „Лоши времена“, „Срещу вятъра“, „18 карата кал“, „Без право на обжалване“ и „Бесните кучета на блуса“. Съавтор на хита на Васко Кръпката – „Няма бира“. За Георги Минчев е написал песента „Равносметка“.

„Тази нощ се пресели в отвъдното един от най-яките рокаджий в България- Буги Барабата. Почивай в мир!!!“ – поде рок обществото у нас.

Феновете на Буги вместо жалейки си припомнят негови крилати фрази. Ето какво е написал Добри Шойков:

Буги:
Какво значи „злоупотребил съм с алкохол“? Да не би да съм си измил с него обувките? Напих си се като човек! — по радио Z-Rock
Не помня кой написа: „Алкохолът не решавал проблемите“. То и млякото не решава проблемите, ама никой не го споменава това. — по радио Z-Rock
Толкова съм стар, че съм свирил рок на абитуриентския бал на Тутанкамон и съм крал дъски от Ноевия ковчег, за да си правя електрически китари. — по радио Z-Rock
Че откога пък в България се изисква да имаш глас, за да станеш певец, три четвърти от звездите в тази страна имат гласове, с които стават само да седят в клозета и да викат „Заето“!
Кво говоря бе ?!,ма така е като егенето ти се пише с римски цифри.“

Светла ти памет, Буги. Ще ни липсваш!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина