АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Пловдив има ягуар и розов пеликан

Животните не са в зоопарка, а в Природонаучния музей

Соня Попова

Само няколко дни, след като отбеляза третия рождения ден на единствения у нас 3D планетариум , Регионалният природонаучен музей в Пловдив кани с днешна дата всички да се насладят и на новото премиерно заглавие в Планетариума.  Филмът е посветен на Слънцето. “The Sun, Our Living Star” разказва за светлината, която топли кожата ни днес, е била усещана от всеки човек, живял някога на Земята. Същата светлина и топлина, докосвала гърбовете на динозаврите и поздравявала съществата, които първи са напуснали океана, за да покорят сушата.

Неуморният екип на общинския музей продължава да изненадва пловдивчани и гостите на града с нови и нови експонати. Макар и от дълго време Пловдив да няма зоопарк, то градът обогатява колекцията си от животни в музея.

Сред най-новите експонати в Природоначуния са: Ягуар (Panthera onca); Черноглав трагопан (Tragopan melanocephalus); Европейска норка (Mustela lutreola); Евразийска златка (Martes martes); Розовият пеликан (Pelecanus onocrotalus). Те са вече част от експозицията и могат да бъдат видени в рамките на зимното работно време на Регионален природонаучен музей Пловдив от вторник до петък –  8.30 до 17.00 часа, а в събота и неделя от 09.00 до 17.00 часа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина