Актуално

Пиано баровете в Пловдив

4 предпочитани от нас заведения, в които да се насладите на живо на приятна музика от пиано и талантливи вокали

 

Пиано баровете започват да набират популярност най-вече след Втората световна война. Всъщност, още през 20-те години много домове в Съединените щати поставят този инструмент в гостната си стая и е било съвсем нормална практика семейство и приятели да се събират около него, за да се веселят и пеят любими песни.

Ню Йорк е едно от първите места, където пиано баровете се разпространяват с голяма сила. Повечето квартали в Голямата ябълка са имали поне по едно подобно място с десетки редовни посетители, които харесват стила на музиката и атмосферата.

Прието е пиано баровете да се делят на шест различни вида:

Инструментален – в него пианистът създава само фонова музика, почти винаги без вокали. Подходящ е за лежерни разговори с приятели.

Барове с популярен изпълнител – в този тип често гостуват „звездни” певци, които обикновено са единствените, които пеят

Барове, в които музиканти и сервитьори пеят заедно – на тези места обикновено има постоянни изпълнители, които забавляват посетителите, но заедно с тях, или в паузите често се включват сервитьори и персонал да изпълнят специално подготвени парчета.

Пиано бар с „дуели” – при тях обикновено на сцената има два рояла и двама различни изпълнителя, които се конкурират помежду си и изключително много увличат тълпата.

Барове, в които всеки може да пее – желаещите се събират около пианото и пеят заедно в група.

С отворен микрофон за всеки – при тях гостите се подканват да вземат микрофона и да изпеят песен или две с подкрепата на професионалния изпълнител. Нещо като караоке за пиано барове J.

Разбира се, най-голямата част от заведенията са комбинация от всички гореописани в зависимост от предпочитанията на клиентите си.

В Пловдив не може да се похвалим с цялото разнообразие от разновидности на пиано културата, но също имаме няколко заведения, из които виртуално да ви разведем.

Piano Bar Gatsby            

                                

Популярният клуб разполага с над 150 места, като най-важното е, че при тях винаги може да се насладите на квартет с четири уникални вокала. Изключителното по рода си озвучаване ще допринесе за максимално удоволствие при възприемане на музикалните изпълнения, а мястото често е предпочитано за организиране и празнуване на частни партита.

Piano Bar Sinatra

С разположението си на последния етаж на хотел Ramada Princess Trimontium пиано бар Синатра предлага както хубава музика, така и отлична панорама към Старинен Пловдив и Античния театър. Често гостуват популярни имена от българската поп и рок сцена, а освен това в паузите сервитьорите подгряват публиката с талантливите си изпълнения. Заведението е част от верига, която има обекти и в други големи градове в България. Те  разполагат с уникална селекция от маркови напитки и глезят ценителите с бутилки уиски от лимитирани колекции.

Quattro Piano Bar

Той е един от най-старите пиано барове в Града под тепетата. Професионализмът и новаторството, с които се отличава екипът на бара, качественият звук и коректното отношение към клиента съумяват да привличат най-разнообразни и интересни хора с отношение към музиката. Заведението разполага със 120 седящи места, а приятният и изчистен дизайн предразполага към истинско отпускане и забавление. Голямото пиано заема централно място, а към него има прикачен овален бар. Намира се в сградата на Четвъртък пазара, в която се помещава и любимия ни ресторант Memory, а често партитата там продължават до момента, в който има желаещи да танцуват и пеят.

Пиано бар Бели нощи

Барът се намира на последния етаж на една от най-високите сгради в Пловдив – парк-хотел Санкт Петербург, и е най-новото попълнение на клубната сцена под тепетата. Мястото не е много голямо, но това създава приятно усещане за уют и атмосфера по-скоро на събиране с приятели. Панорамата отгоре е впечатляваща, а музиката изпод пръстите на талантливия пианист и двата вокала – приятна и отпускаща.

А къде се забавлявате вие?

Източник: Lost in Plovdiv

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина