Патриотични игри

Актуално Градът Криминале Новини Под ножа

„ Абсурдни твърдения!”. Така Стефан Послийски коментира сигнал на Георги Семерджиев от преди година, че са му искали по 10 хиляди лева на месец, за да запази директорския си пост в Басейнова дирекция

Соня Попова

„ Абсурдни твърдения!”. Така в средата на януари миналата година арестуваният днес общински съветник, областен лидер на ВМРО и председател на комисията по култура в местния парламент Стефан Послийски и народният представител от ВМРО Александър Сиди коментираха твърдението на Веселин Марешки, че са искали подкуп от 10 хиляди лева на месец от бившия директор на Басейнова дирекция Георги Семерджиев за да остане на поста си. Сигналът към лидера на „Воля” е бил подаден от самия Семерджиев.

„ Току що видях какво се говори по мой адрес и съм в шок. Абсурдни са тези твърдения, че съм искал 10 хиляди лева до го оставя на този пост Това са абсолютни глупости. Явно това е удар върху ВМРО. Защо досега не са подали сигнали в прокуратурата и в полицията, нека да се провери”, каза тогава задържаният към днешна дата общински съветник Стефан Послийски.

Както по-рано съобщихме, председателят на групата на ВМРО в Об С – Пловдив е бил задържан като заподозрян са съучастие в организирана престъпна група. Според непотвърдена все още информация от наш източник, арестът е следствие на започналото разследване за злоупотреби и корупция в местната Басейнова дирекция. Специализираната прокуратура, съвместно с КПКОНПИ и със съдействието на служители от ОДМВР-Пловдив и СДВР, извършиха претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитани са служители в дирекцията.

Смята се, че той е посредничел за узаконяването на водоизточници във ферми за водоплаващите, което става с проект и такса в Басейнова дирекция. Таксата за узаконяването е 3 хиляди лева. Най-често преписките се бавели умишлено. След което от фермерите им се налагало да платят повече от официално обявената такса, за да им мине проекта и узаконяването, твърдят нашите източници.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.