АктуалноГласовеГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Отзвукът от очакваното увеличение на местни данъци и такси в Пловдив

Славчо Атанасов:  Г-н Димитров, не пипай данъците на пловдивчани

Боян Боянов: Промяната на принципа „замърсяващият плаща“ тази година бе отложена за за 2022

„За пореден път призовавам, г-н Димитров, не пипай данъците на пловдивчани. Не повтаряй грешката на Тотев и Дянков. Идва икономическа криза и увеличаването на налозите е сериозна грешка, която ще засегне всички! В кризисен момент данъците дори трябва да се намаляват, така съветват най-известните световни икономисти.“

Това написа народният представител Славчо Атанасов на личната си страница в социалната мрежа Facebook, по повод изявлението на кмета Здравко Димитров по БНТ 2, че предстои увеличаване на някои местни данъци и такси в Пловдив.

Изненада: Вдигат такса смет със 100% в Пловдив

В интерес на истината, точната формулировка на предизборно декларираните приоритети от кандидатат за кмет на ПП ГЕРБ звучаха така: справедливи данъци.

Припомняме, че на 4 ноември, след балотажа Димитров заяви на победната пресконференция, че Ще събера опонентите си и ще видим хубавите решения, които предлагат и те, като подчерта, че данък МПС трябва да бъде редуциран. Последното бе повторено няколко пъти и по време на надпреварата.

Виолина Станкова: Ама Вие вярвате ли още, на предизборни обещания?

Здравко Димитров: Видяхте как го спазарихме Пловдив- с шест районни кмета и кмет

Ето как още реагираха пловдивчани на новината:

Иван Бабунов: Първи грешен ход…. Жалко.

Боян Боянов, журналист: „Такса смет в Пловдив (и цяла България) се определя на база данъчна оценка и към момента е 0,53% – какви са тези 45 лв, 100 лв.?! Схема, която по закон трябваше да се промени още през 2015 г. с нова на принципа „замърсяващият плаща“. Тази промяна всяка година се отлага без обяснение от управляващите. Тази година я отложиха за 2022 (т.е. след следващите избори). Относно данъка за автомобилите – в Пловдив е най-високият данък в цялата страна, което може да се види ясно от следната примерна таблица:

Марин Гемеджийски: На кого ни остави Тотев?

Ива Тотева: Работа, работа, работа! Ама от пловдивчани!

Йордан Величков: Петък да направим едно протестче пред общината какво ще кажете?

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина