АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Здравко Димитров: Видяхте как го спазарихме Пловдив- с шест районни кмета и кмет

Изборите минаха. Ще събера опонентите си и ще видим хубавите решения, които предлагат и те, заяви новият кмет

Зико подчерта, че данък МПС трябва да бъде редуциран

Иво Дернев

„ Видяхте как го спазарихме Пловдив- с шест районни кмета и кмет. Така работи ГЕРБ”. Така новият градоначалник на Пловдив Здравко Димитров коментира лансираната в предизборното говорене теза, че най-голямата партия ще отстъпи управлението на Пловдив, за да получи подкрепа в изборите в София. Той подчерта, че победата на балотажа е категорична, тъй като освен градоначалник за първи път ГЕРБ има 6 районни кмета.

„ Победихме опонента доста преди 12 часа вечерта. Битката не беше лека. Имахме много срещи с граждани на Пловдив. Наистина има проблеми, които ще решаваме заедно. Всичко, което е добро, ще бъде надградено. В предизборната кампания казах, че всички ще работим заедно за Пловдив, независимо кой от коя политическа партия е. Държа на думите си. Изборите минаха. Ще събера опонентите си и ще видим хубавите решения, които предлагат и те. Ще ги взаимстваме и ще работим заедно и в общинския съвет и с районните кметове. Ще работим така, че тези, които не са гласували сега, след четири години да гласуват за политическа партия ГЕРБ. Благодаря лично на г-н Борисов за доверието, което ми оказа. Аз ще го оправдая”, заяви на първата си пресконференция като кмет Здравко Димитров.

Той отвори вратата към другите  политически сили като заяви, че всички, които споделят програмата на ГЕРБ, са добре дошли за разговори.  „ С никого нямаме договорки. ГЕРБ не влиза в договорки. Ще работим с всички в ОбС за доброто на Пловдив”, допълни Здравко Димитров.

Той подчерта, че е нормално да има ревизия на предходното управление и че никой не го е страх от такава. По думите му тя е нужна, за да се знае какво е състоянието на общината, тъй като предстои приемането на бюджета.

Зико отново заяви, както го направи и в предизборната си кампания, че данък МПС трябва да бъде редуциран, тъй като е много висок.  Каза още, че като градоначалник ще има приемна, като такива ще имат и районните кметове. „Не бягам от проблемите, а напротив- отивам при тях и ги решавам”, подчерта новоизбраният кмет на Пловдив.

„ Отборът на ГЕРБ сме победителите в Пловдив. Победата бе категорична. 6 района на ГЕРБ, най-голяма група в Общински съвет и разбира се, кмет на Пловдив с категорична разлика от вечния претендент за кмет г-н Славчо Атанасов”. Така Менда Стоянова, член на изпълнителната комисия на управляващата партия,  коментира  резултатите от вчерашния балотаж. Тя определи кампанията в Пловдив като изключително толерантна.

„ Тук не чухме нападки, лични обиди. Нямаше оплаквания.  Всички участници бяха на нивото на самата кампания. Трябва да благодарим на всички, които взеха участие в организацията и провеждането на вота- всички членове на секционни комисии, на ОИК, всички застъпници, представители на политически партии. Можем да отчетем, че изборите преминаха спокойно, без сериозни оплаквания и нарушения. Смятам, че имаме не само право да се поздравим, но и трябва да продължим да правим това в Пловдив, което правихме досега- градът да става все по-хубав, все по-добро място за живеене. Пловдив да продължи да се развива и в този мандат да се решават всички проблеми, които естествено никога няма да свършат и това да се случва с един консенсус в Общинския съвет. Така както имаше толерантност на предизборната кампания, се надявам да има толерантност и в  ОбС”, допълни Менда Стоянова.

По повод заявката на Здравко Димитров, че ще редуцира данък МПС, тя каза, че Пловдив за 2019г. е една от общините, която има постоянни собствени приходи от данъци под  средното за страната.

„ Пловдив се връща в групата на общините, които ще бъдат субсидирани от държавата с изравнителна субсидия. Това е аргумент, че данъците в Пловдив, сравнено със средните в страната, не са толкова високи”, каза Стоянова.

„ Резултатът, който получихме в Пловдив, наистина е невероятен. Което е и реалната оценка за управлението в последните осем години. Както видяхте в цялата предизборна кампания ГЕРБ заложи на приемственост и надграждане. Това са политиките, които пловдивчани избраха и това са политиките в следващите години. Естествено, всеки един управленски мандат има своя почерк, но надграждането в Пловдив ще се случи със съответните промени и корекции. Това, което можем да гарантираме в момента, е една пълна приемственост в проектите и това, което е започнато, както и приемственост на политиките за развитие на Пловдив. Аз съм сигурен, че в лицето на г-н Димитров това ще се случи.  Той е запознат с проблемите и няма нужда да навлиза в работата. Така че той има един летящ старт още в първия ден”, каза предшественикът на Зико- Иван Тотев.

Той подчерта, че Община Пловдив е в много добро финансово състояние.

„ Общината винаги е на челните места в класацията за добро финансово състояние. Община Пловдив е една изключително ниско задлъжняла община, което дава възможност на следващото управление да финансира с финансови инструменти много от проектите, които в момента са в община Пловдив. Оставяме проекти за над 200 милиона лева, които са на масата на новото ръководство. Отделно оставяме и възможност за използване на финансови инструменти, както и финансов ресурс. Към настоящия момент община Пловдив обслужва дълг около 5,5 процента от местните приходи, при граница от 15 процента. Имаме изключително ниско ниво на дълг. Това дава възможност за много планиране и пълна свобода относно финансирането на тези проекти”, подчерта Иван Тотев.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. ГЕРБ винаги спазарява гласове и така успява…правилно и с отскок го съобщи победителят в оспорваната битка, подкрепен от стотици хиляди, дори милиони пловдивчани…и така, напред, урааааааа…бряяяяяяя…

  2. Видяхме, прав си. Здравка, която унижи и се подиграваше с Пловдив пред цяла България, вместо да бъде изгонена ти ще й даваш власт и пост. Един страхлив кмет, Г-н Бойко Борисов нека обясни на Пловдивчани тази лъжла как може да й се дава пост в Пловдив. Жалко, че гласувахме.

  3. КУПЕН , КОРПОРАТИВЕН , ЦИГАНСКИ И ВОТ НА ОБЩИНСКИТЕ КАЛИНКИ. ПЛОВДИВ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ИЗБИРА КМЕТ С ТОЛКОВА МАЛКО ГЛАСОВЕ. ПЪЛЕН РЕЗИЛ.ЕЙ ТОВА Е „победата“ на герб.

  4. Защо е тази злоба на всички опоненти? Нима трябва само да се караме вместо да работим заедно за град Пловдив за да растат децата ни щастливи, защото те са бъдещето на България !!!

  5. Да, така е спазарихте ги, браво. Голям удар срещу гражданите на Пловдив, бай мангал, агитките и администрацията ви избраха, защото направихте пазарлъка да нямате сериозна алтернатива на 2 тур.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина