АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Отварят процедурата за най-големият проект за 2019 в Пловдив

12 000 000 за инженеринг на Модър – Царевец

Служители на Община Пловдив стартираха днес с елекетронене подпис към  Агенцията за обществени поръчки обявяването на процедурата за проекта „Модър – Царевец“, това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев.

„12 млн. лева инженерингова процедура за връзката от бул.“ Хаджи Димитър“ до Коматевско шосе е обхватът на процедурата, която включва и самото съоръжение подлез под ж.п. линиите,“ уточни той.  

По думите му, това е най-големият проект за годината . Във връзка с процедурата и очакваното обявяване на следващата – за стадион Пловдив, Тотев коментира, че администрацията стартира добре годината, още преди да е приет бюджета ѝ.  И за двата големи обекта през 2019 година ще се плати от бюджета на община Пловдив, ще се кандидатства и за държавно финансиране. Като тази година за Модър – Царевец година ще бъдат отделени 1 милион лева от общинската хазна, тъй като проектът ще се изпълнява в няколко бюджетни периода.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. За ремонта на Коматевско (2км.) бяха нужни над 2 години. А за това, няколко бюджетни периода. Това какво значи? 10 години????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина