АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Капана през призмата на чаша бира

5 години Котка и мишка – 5 години Капана. Брандът се превърна в запазена марка на квартала, за която през годините писаха медии като NY Times, Washington Post, Telegraph и  други

Емблематичното място е не просто бар, а истинско преживяване

Днес сякаш приемаме за даденост пъстроцветната атмосфера и огромния положителен заряд, които усещаме в Капана. Имаме чувството, че винаги е било така и сме израснали сред малките улички и по кокетните местенца. Разхождаме нашите гости сред колорита на квартала, забавляваме се в заведенията и отмаряме след изтощителните разходки по пловдивските забележителности.

Не така стояха нещата обаче само преди 5 години. Тогава районът бе просто мрачен паркинг, в който се гонеха единствено котките и мишките. За щастие, кварталът започна да придобива съвременния си облик след наглед едно скромно събитие на пустата тогава уличка Христо Дюкмеджиев – откриването на бар Котка и Мишка.

Именно това първоначално малко бирено заведение за този кратък период се разви в завършен културен проект и общност за срещи, комуникация, размяна на идеи и дори генериране на нови бизнес начинания. Но и нещо много повече – даде тласък за превръщането на Капана в познатия ни притегателен център .

Точно преди 5 години Ивайло, Виктор и Димитър рискуват и решават да инвестират и реновират с внимание една от сградите,за да я превърнат в малко социално местенце за срещи на по бира. Първите им клиенти станаха и първите бармани, а някои от тях и до момента работят тук.  Никой не може да отрече, че начинът, по който се разви Капана, до голяма степен е свързан със стила на бара. Котка и мишка беше трендсетърът на новото време в квартала и днес, няколко години по-късно, тя все още е от най-разпознаваемите места в Пловдив.

Биреният бар повлече крак за новия облик на района и след това постепенно мнозина се решиха също да инвестират тук, за да се превърне Капана в това изпълнено с живот пространство, което всички познаваме към ден днешен.

За тези години Котка и Мишка не спря да се развива и да поема нови предизвикателсва, изграждайки един положителен бранд, свързан с култура, туризъм, срещи, събития и чувство за общност. Бранд, който е ценен не само за Капана, но и за Пловдив. Цялостната симбиоза между отделните проекти – бар, къща за гости, коуъркинг, наложи една посока, която често срещаме и на новите места в квартала, без това да е проблем.

В навечерието на петия си рожден ден обаче, Котка и мишка не забравя своя първи фокус – занаятчийската бира. Барът продължава да развива вкусовете на ценителите, като за тези години успя да наложи и цели 4 вида собствено занаятчийско пиво. Първата бира с марка „Котка и Мишка”- ейл с къпини дебютира в началото на 2017г. и бе приета сред ценителите на качествените хмелови еликсири повече от добре. След две години търсене на перфектната комбинация вече  може да опитате още червения ейл на „Котка и Мишка”, а за феновете на по-охмелените напитки – изключително ароматния сесиен ИПА.

Четвъртото и последно пиво се предлага само наливно и е различно спрямо сезона. През летните месеци се залага на освежаващ нефилтриран светъл ейл, а през по-студената част от годината –  на наситен тъмен ейл.

Котка и мишка днес не е просто бар, а преживяване. Брандът се превърна в запазена марка на Капана и Пловдив, за която през годините писаха медии като NY Times, Washington Post, Telegraph и още редица други. Задължителна спирка за всеки турист, който търси потайностите в града и пример за това как в Пловдив качествените проекти могат да се развиват и да генерират огромно количество положителен заряд.

Източник: Lostinplovdiv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина