АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив през уикенда (08-10.02)

Този уикенд ще тръгнем на музикално пътешествие из пловдивските барове – ще слушаме джипси джаз, психеделик, ню-диско и още

8 февруари

X2805 at Groove

Този петък в Groove Music&Art отново ще гостува един артист с дългогодишно участие на ъндърграунд музикалната сцена. Под своя псевдоним x2805 той често остава незабележим за широката публика, но това изобщо не му пречи да доразвива своя музикален вкус и умения като диджей. Сетовете на x2805 са силно еклектични и танцувални, като в тях присъства почти всичко – от ню-диско и афро до качествен дийп и прогресив хаус, а защо не и техно!

Groove Music&Art
21 часа

Buckshot at The Post

Този петък за пръв път зад пулта в бар „Пощата“ ще бъде Buckshot. Той е стар познат на повечето барове и е пускал из доста емблематични заведения в цялата страна. За партито тази вечер е подбрал disco, funk, soul, afro, brazil, nu jazz, deep house.

Бар „Пощата“
21 часа

Изложба на Димитър Аврамов

Димитър Аврамов е фрийланс художник. Основната причина, поради която е избрал името „Imperfect Visuals“, е че предпочита и основно работи с традиционни материали без дигитална обработка и  „imperfections“ (тоест несъвършенства) няма как да не се появят. Но това прави работите му автентични и сензитивно заредени. Графичната визия, примесена със спиритуален характер, пренася зрителя в една дълбоко мистична атмосфера.

Галерия Comma
20 часа

Земляни

„Земляни“ използва скрити камери и непоказвани досега кадри, за да опише ежедневните практики на някои от най-големите индустрии в света, всички от които разчитат изцяло на животните за печалба.

Anglia Café
19:45 часа

Earthday Jahm Up

Този петък се събираме да отпразнуваме рождения ден на един от легендарните музиканти на миналия век – Боб Марли! С годините честването се е превърнало в празник на Земята и всички знаем защо! Световният принос на краля на регето е неоспорим, както ЮНЕСКО засвидетелства наскоро с обявяването на реге жанра за световно наследство! Ще отбележим деня с богат набор музика и звучене от различни артисти, епохи, стилове, концепции в реге вселената! Зад грамофоните застава незнайната майна Selector UNKNOWNMAN a зад джоговете – Selector PARAPITEK! За позитивните вибрации всички знаем… добре е да си ги носим и ние.

Петното на Роршах
22 часа

Gypsy Jazz

Музикантите от Hot Club de Plovdiv ще ви отведат на пътешествие през времето до 30-те години на XX век. в Париж с музиката на Джанго Райнхард и Стефан Грапели. Не пропускайте да отбележите това събитие в петъчната вечер, за да се потопите в атмосферата на джипси джаза.

Любомир Толумбаджиев – цигулка
Петър Койчев – китара
Христо Минчев -бас
Момчил Ангелов – китара

Bee Bop Café
21 часа

Още събития вижте в Lost in Plovdiv.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина