АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Договорът за облагородяване на Бунарджика е подписан

Дават старт на ремонтните дейности следващата седмица

Таня Грозданова

Договорът за облагородяване на парковата инфраструктура на Хълма на Освободителите, който пловдивчани наричат Бунарджика, е подписан. Това съобщи пред репортер на Под тепето кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Обществената поръчка е в размер на около 1,7 млн. лева без ДДС, като в бюджета има осигурени 1 000 000 лв. за тази година и включва: обрушаване на опасни скали, укрепване, ремонт на акведуктите, ново осветление по алеите, ремонт на алеите, прекарване на вода до върха на тепето и зони за отдих и игра.

Максималната стойност на дейностите, които ще се извършват в парка ще е за 2 000 000 лева. Срокът за изпълнение е до 30 октомври 2019 година от момента на подписването му.

„Бихме искали дейностите да приключат още през пролетта на 2019 г., тъй като паркът е любимо място на пловдивчани през топлата част от годината. Още сега има интерес от страна на културни оператори за организиране на събития на Бунарджика, надяваме се работата да върви по план,“ коментира районният кмет.

Припомняме, че единствено от добре познатото на пловдивчани дружество „Драгиев и Ко“ подадоха оферта в срок по обществената поръчка за възстановяване и облагородяване на хълма. Комисията по конкурса имаше срок за разглеждане на ценовата оферта и произнасяне до 12.10.2018-а година.

Фирмата ще работи по проекта на „Ателие ДУО“ с автор арх. Пламена Андонова. Той беше представен на обществеността през м. август тази година. Тогава Георги Стаменов увери всички присъстващи, че цел на проекта е да се възстанови изцяло оригиналния облик на парка, както и че регулационният план не позволява външна намеса и строителство в парка.

Договорът с „Драгиев и Ко“ е подписан в сряда – 17 октомври, така че се очаква идната седмица да стартират самите ремонтните дейности, уточни Стаменов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина