АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеИзпод тепетоМненияНовини

Гласуват 34 880 лева за ГХГ за пет нови щатни бройки

Над 110 хиляди лева се пренасочват за археологически разкопки и експониране на Форум Север и Форум Юг- Изток с изменение на годишния бюджет на общината

Правят полигон за кормуване в Тракия, 70 хиляди лева отиват за видеонаблюдение на Бунарджика и бул. „ Мария Луиза”

Правят Детски атракционен център в двора на Кукления театър с близо 300 хиляди лв. общински средства

Иво Дернев

С общо 873 659 лева ще бъде изменен тазгодишния бюджет на общината, ако общинските съветници приемат предложението на кмета Иван Тотев на сесията на местния парламент този четвъртък. Средствата ще бъдат пренасочени най-вече за образователна инфраструктура по районите и за дейности и проекти, свързани с културата и градското наследство.

Заради новите отговорности на Градска художествена галерия, която се очаква от тази седмица да поеме стопанисването на новата галерия „Капана”, се налага екипът на институцията да бъде увеличен. Директорът на ГХГ е поискал пет нови щата, като в предложението за сесията е посочено, че те ще са нужни за обезпечаване дейността на двете нови изложбени пространства- Детмат и галерията на Гладстон. Преди няколко дни обаче се разбра, че най-вероятно ДПХ ще се завърне в бившия си дом с новото име „2019”, така че не е ясно дали предложението няма да бъде променено в движение. За петте нови щатни бройки на ГХГ са й необходими допълнителни 34 880 лева, които ще бъдат гласувани от старейшините в четвъртък.

45 хиляди лева от бюджета се прехвърлят за археологически дейности на Форум Север, а за експонирането на Форум Юг-Изток средствата за 69 800 лв.

По искане на кмета на район Централен Георги Стаменов 70 хиляди лева ще бъдат насочени към осигуряване на системи за видеонаблюдение на Бунарджика и по бул. „Мария Луиза”. Към район Тракия пък отиват 36 хиляди лева, за изграждането на полигон за кормуване. Най-голямата сума в преразпределението на бюджета ще е за Кукления театър. С 295 хиляди лева ще бъде изграден Детски атракционен център в двора на Куклите.

Съветниците могат да гласуват и отпускането на близо 19 хиляди лева за ремонт на покрива на кооперация на улица „Павликенска”, жителите на която са твърде възрастни и не могат да си позволят да оправят сградата си, пострадала сериозно при една от летните бури.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина