АктуалноИзпод тепетоМненияНовини

Георги Стаменов за павилиона на Бунарджика: Още обсъждаме идеи, добре е хората да се интересуват

Хубаво е във високата част да има място за сянка или скриване от дъжд, и за напитки, смята районният кмет

Ще преминем всички процедури с министерствата и института за културни паметници, добави Стаменов

Все още се обсъждат различни варианти за павилиона на върха на Бунарджика. Това съобщи районният кмет Георги Стаменов във връзка с въпроси, зададени от фейсбук групата „Хълм Бунарджик“, подписани от група пловдивски архитекти, ландшафтни архитекти, инженери и други граждани. Районното кметство не се е спряло на никаква конкретна идея, но Стаменов е убеден, че там трябва да се изгради съоръжение, на което да се продават билети за подвижното „влакче“, което ще заработи от пролетта. Това място би било удобно за продажба и на разхладителни напитки, както и като подслон от силно слънце или при дъжд, добави той.

Хубаво е, че хората живо се интересуват, това означава, че паркът ще се запази, коментира по време на общинската сесия пред „Под тепето“ Георги Стаменов. Той каза, че е изпратил отговор на групата, в която питат кои са авторите на идеята павилионът на Туристическия център до Пощата да се премести на върха на Бунарджика. Гражданите се вълнуват и дали тази идея съвпада със съответните наредби за управление на парка, като културна и природна забележителност.

За момента сме подали само схема за подобен павилион, каза Стаменов и каза, че към действие ще се пристъпи чак след като се установи дали отговаря на режимите. Всичко ще се реши след съответните съгласувания с институциите и министерствата, категоричен бе той. Чак след това ще преминем към проект с необходимата архитектура, като оповестим предварително какво желаем като визия. Това също ще бъде съгласувано след това и с института за паметници на културата (НИНКН), категоричен бе районният кмет. Чак тогава бихме преминали към реализация.

Старата постройка-бюфет има сериозни проблеми с водоснабдяването и канализацията, коментира още Стаменов. Вероятно заради това няма желаещи от няколко обявени процедури за отдаване под наем. Трябва да се изгради нова система, тъй като сега отпадните води биха се разливали по хълма.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина