Водният проект убива чара на улица „Карловска”

Актуално Власт Градът Забравеният град Новини

Махат паважа от незащитения архитектурен ансамбъл, за да го асфалтират

Съвсем скоро чарът на една незаслужено пренебрегвана архитектурна част от Пловдив ще загуби своята автентичност. Старата търговска улица „Карловска” ще остане без отличителните си едри павета заради реализирането на Водния проект, дейностите по който стартираха днес и ще продължат повече от година. Сиенитните блокове ще бъдат изтръгнати от живописната градска артерия, която по незнайни причини няма защитен статут, като на тяхно място ще бъде положен асфалт.

„Асфалтираме от бордюр до бордюр. Ще се опитаме да оправим и всички тротоари в зоната от Лот 1 на проекта”, обясни днес зам.-кметът Пламен Райчев. „Карловска” попада именно в първия етап от реализирането на Водния проект. Зам.-кметът Райчев обясни, че няма как сиенитната настилка да бъде спасена, тъй като в проекта е заложено асфалтиране на всички над 40 улици, които ще бъдат разкопани.

” Това е все едно да асфалтираш улица “Отец Паисий”, покрай ремонта на която се вдигна голяма врява. “Карловска” няма да е същата”, обясниха собственици на търговски обекти по улицата.

 

Споделете ни във:

5 коментара за “Водният проект убива чара на улица „Карловска”

    1. Беше, но в София. Тук никой не си мръдна пръста да го защити. Карловска и района можеха да станат зона подобна на Капана за Кършияка. Сами сме си виновни .

  1. Здравка, Здравко и другите т.нар. зам. кметове и търтеи от всички партии не ги е.ава нито чар , нито история, нито славно и красиво минало на нашия Град. Интересува ги единствено алчността от която са изковани мислите и действията им. Тъмна е силата загнездила се тъй дълбоко в и без това дребните им душици. Те сърца нямат.

  2. Живея в друг квартал и не бях посещавала „Карловска“. Преди години отидох там и съжалих, че е толкова късно. Толкова чар, спокойствие, минало. По това улицата не отстъпва с нищо от Капана. Разхождах се из нея часове. Много жалко, че ще я съсипят. Хора без усет, вкус, случайно попаднали в Пловдив хора, които могат само да рушат, а не да пазят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.