АктуалноГласовеМнения

ВМРО – Пловдив готви гражданско неподчинение, ако проекта Балканска гордост не бъде свален  

Андрей Слабаков: Аз не съм хомофоб

Борислав Инчев: Не се опитвайте да предизвиквате ВМРО в Пловдив

Таня Грозданова

Избраният за евродепутат от листата на ВМРО – режисьорът Андрей Слабаков, взе участие в пресконференция на местната партийна структура, на която отново бе издигната темата срещу проекта „Балканска гордост“, финансиран от ОФ „Пловдив 2019“. Воеводите настояват изложбата с фотоси от гей паради на Балканите да отпадне от програмата на Европейската столица на културата.

„Сега ще ви съобщя една новина, която ще ви изненада. Аз не съм хомофоб. Имам много приятели хомосексуалисти, но никой от тях никога не е ходил на гей парад. По тази система – с развяването на флага на „правата на онеправданите малцинства“ – трябва да направим парад на хората, които стоят по шлифери в парка. Освен парад на ексхибиционистите, трябва да направим и парад на любителите на кози, овце и едър рогат добитък… Защото те също имат права. Значи те нямат право на парад, а гей общестовто има?!

Това е адски несериозно и това истерично и кресливо гей общество, защото там няма истински хомосексуалисти – нормални хора, които имат различна сексуална ориентация, а някакви доста посредствени същества, които са невероятно арогантни и нахални.

Аз мисля, че нормалното семейство се състои от мъж, жена, и дай Боже, деца. Не смятам, че едно дете да не може да каже на някой от двамата си родители „мамо“ или „татко“ ми изглежда странно. Вие като малки в тъмното не сте викали Родител 1 или 2.

Ние не можем да зачеркнем цялата християнска цивилизация заради кефа на едно абсолютно малцинство.

Аз съм доста уморен от това, че непрекъснато малцинства управляват мнозинството. Това не е демокрация! Демокрацията е точно обратното. Нямам намерение на никого да му отнемам правата. Всеки може да бъде какъвто си иска, но демонстрациите на сексуално различиие ми изглеждат грозни и безсмислени. Не само не го разбирам, но съм абсолютен противник.“

С тези думи Андрей Слабаков подкрепи каузата на ВМРО-Пловдив. От централата на партията заявиха, че искат този проект да отпадане категорично от календара.

„Парите, които са дадени за него до момента да се върнат, а останалите да бъдат пренасочени,“ допълни Борислав Инчев.

Той уточни, че до момента умишлено са запазили мълчание по темата заради изборите, но с наближаването на събитието, което е след около месец, повече няма да мълчат. Инчев напомни и за исканата оставка на арт директора на фондация „Пловдив 2019“ и заяви, че те са готови на гражданско неподчинение, ако проектът се състои.

„Вземете се в ръце. Не се опитвайте да предизвиквате ВМРО в Пловдив,“ заключи той.

Припомняме, че в началото на април английският всекидневник „Гардиън“ посвети голяма статия на Пловдив, този път със скандална тематика. „Хомофобски скандал удари Пловдив – Европейската столица на културата.“

При първото повдигане на въпроса от воеводите, на следващия ден сградата на фондацията осъмна надраскана с обидни надписи, а Симеон Василев – председател на фондация „Глас-България“, която е автор на проекта Балканска гордост # Balkan Pride“, поиска обществена подкрепа, за да не бъде провален проекта.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина