АктуалноВластГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Веселина Александрова: Редно е кметът да представи обосновката си за назначаването на арх. Ахрянов

В противен случай ще остане съмнението за пренебрегване на правилата, смята общинският съветник от Демократична България

Назначението на арх. Димитър Ахрянов за главен архитект на Община Пловдив без конкурс предизвика някои политически реакции, предимно от хора от очертаващата се опозиция в местния парламент. Начинът на избор на човек за ключовия за града пост стана повод за коментари най-вече от групата на Демократична България в ОбС.

„ Законът за устройство на територията постановява, че главният архитект се назначава след проведен конкурс, като в комисията участват представители на Камара на архитектите и на Съюз на архитектите в България. Това изискване на специалния закон в настоящия случай изглежда пренебрегнато, конкурс не е имало”, отбелязва адв. Веселина Александрова от Демократична България.

Тя допълва, че ролята на главния архитект е ключова по въпросите на строителството и градоустройствените решения и трудно ще избегнем негативните последици на едно незаконосъобразно назначаване.

„ Редно е кметът да представи обосновката си за това назначаване, за да не остава съмнението за пренебрегване на правилата“, смята Веселина Александрова.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Много слаба юридическа подготовка показвате г-жа Александрова.Това че той е подписал и изготвил градоустройствения план какво означава или внушението което искате да направите е по-важно от истината и реалната обстановка.Това че е назначен без конкурс допустимо ли е от закона, вие проверихте ли или това за вас няма значение важното е да спазим технологията на г-н Гьобелс за да внушим поръчаната ни лъжа.Вие не се интересувате за същността на работата на главния архитект и на човека арх. Ахрянов а на опаковката, как е назначен, с какви хартии се е сдобил като документи, кой се е подписал, т.е. не дали ще свърши работа, а дали формално всичко му е наред.
    Защо се поддавате на натиск госпожо общински съветник, а не си свършите работата професионално?

    В крайна сметка искам да ви уведомя, че съм хетеросексуален, скромен християнин, белокож българин и не съм „ТРОЛ“

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина