АктуалноГласовеГрадътМнения

Валери Симеонов ще води листата на НФСБ на предстоящите избори за Европарламент

Издигнаха кандидатурата му от Пловдив след областна конференция

Борис Ячев: Очакваме тази номинация да бъде подкрепена и от други партии в рамките на коалиция „Обединени патриоти“

Таня Грозданова

Лидерът Валери Симеонов ще води листата на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) на предстоящите избори за Европарламент през месец май тази година. Решението е взето единодушно на областна конференция на 24 –те структури в Пловдивско и бе оповестено днес от зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев на пресконференция в града под тепетата.

Ячев посочи, че номинация е продиктувана преди всичко от желанието на структурите на НФСБ партията да отиде на предстоящи преговори в рамките на сегашната за коалиция, или други,  подготвена със силна личност за водач.

„Очакваме тази номинация да бъде подкрепена и от други партии в рамките на коалиция „Обединени патриоти“, както и от партии от коалицията, които не са парламентарно представени. Има заявка за подкрепа и от различни организации и неправителствени структури, на които Симеонов е помагал като вицепремиер и сега като депутат“, каза още Ячев.

После изброи сдружението на малките и средни търговци на горива и собствениците на казани за варене на ракия. Той посочи и още плюсове на Симеонов като работата му в защита на българските малцинства в Унгария и Украйна, както и изграждането на български училища там.

Според НФСБ, лидерската номинация на Валери Симеонов за водач на листата, в комбинация със качествата му като личност и опита, който има в две поредни правителства, цели още 100 %-ова подкрепа от членове и симпатизанти, както и такава от организации и партии извън парламента.  Освен това до момента няма друга номинация за водач на листа на някой от другите лидери на партии в коалицията Обединени патриоти, посочи зам.-председателят.

На журналистически въпрос „водени ли са разговори в коалицията Обединени патриоти за съвместно явяване на Евроизбори“ Борис Ячев отговори така:

„Разговори за коалиционно явяване на Евроизборите са водени в последните няколко месеца с променлив успех. Последните разговори са водени в посока явяване съвместно НФСБ и ВМРО, поради простата причина, че от Атака не се явяват на коалиционен съвет напоследък. Образно казано в момента тези разговори са пресъхнали, защото нямаше база, върху която конструктивно да се води разговор. Към момента ние наблюдаваме как Атака води преговори за някакъв консервативен формат или блок с други партии. ВМРО също се държат като партия, която се готви да се яви самостоятелно. Така с тази номинация ние ще направим още един, последен опит, за разговор в коалицията.“

Борис Ячев заяви, че темата „Местни избори“ все още е далече във времето за НФСБ, но допълни, че Пловдив е сред приоритетните градове за партията.

„Ако патриотите имат шанс да реализират кмет в голям областен център, то това безспорно е Пловдив“, поясни Ячев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина