АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

БЧК и общината отвориха гореща телефонна линия 0700 147 44 заради епидемологична обстановка

Във връзка със създадената  епидемологична обстановка в страната и опасност от разпространение на коронавирус, Областен съвет на БЧК-Пловдив съвместно с община Пловдив отварят гореща линия 0700 147 44. На нея  могат да се обаждат всички граждани, изпаднали в тревожност за своето здраве, съобщават от Червения кръст.

Линията се обслужва от специалисти – психолози, които дават информация за мерките и оказват помощ, необходими за опазване на физическото и психическо здраве. Линията е отворена от 8.30 до 17.00ч.

„Целта е да внесем успокоение у хората, които са изпаднали в повишена тревожност. Когато човек е в такова състояние се отразява на живота и на здравето му. Пада имунитета, появяват се психосоматични симптоми като сърцебиене, задух, болки в сърдечната област, които не са свързани с конкретно заболяване“. Това коментира психологът Биляна Караджова, която днес е дежурна на горещата линия. Същото така се акцентира определени симптоми като температура, хрема, възпалено гърло, силна кашлица и треска. „При съмнения от наша страна, насочваме хората към личния лекар и към дежурния телефон на РЗИ“, обясни Биляна Караджова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина