Разходка из Градчето на изборите показва, че балоните се приемат от всеки (ГАЛЕРИЯ)

Живот

Два различни политически балона за две братчета близнаци

Безплатните прегледи с ехограф изчезнаха

Човек от Чистота искрено се забавлява да пука изпуснатите балони

Таня Грозданова

Като един атракцион се явяват изборите за семейната разходка през почивните дни в центъра на Пловдив. Маси, шатри, павилиони, чадъри … Балони, бонбони, вестници, листовки, дискове, календари, запалки, магнитчета за хладилник… Това са предметите, които ти пъхат в ръцете отляво и отдясно при преминаване през Градчето на изборите по Главната улица. През уикенда то се разраства и „предградията“ му се простират чак до Халите и началото на Пешеходния мост.    

Тези младежи самоотвержено надуваха сини балони цял следобяд пред Халите

Столетницата побърза да прибере безплатните прегледи с ехограф и също раздава балончета

Допитване на Под тепето до платени и доброволни сътрудници в представителствата на политическите сили на площад „Стефан Стамболов“ показа, че балоните са нещото, което никой не отказва.

Доста хора приемат подаденото за спам и също като брошурите от пощенските кутии го изхвърлят в най-близкия кош за боклук. Това споделя студент, който твърди че работи на доброволни начала в един от павилионите. По думите му, повечето хора вземат подадения материал и благодарят, рядко някой отказва да посегне съм протегнатите им ръце.

Има хора, които идват на площада специално, за да си вземат диск със словото на Вазов

Други оценяват срещата на живо с политиците и възможността да им зададат въпроси в очите

При нас специално идват за дискове с Вазовото слово, доверява девойката до него. Момичето разказва, че със сътрудниците от „противниковите“ политически централи се разбират много добре, а сутрин на шега си разменят по един комплект агитматериали и си пожелават да им остане време да ги прочетат. Шегата завършва с репликата „И да ни подкрепите на вота!“

Каламбурите между тях са нещо нормално за разведряване на обстановката. Даже репортерът ни попадна на момент, в който представител на една политическа партия връчи балонче на детето на свой бивш коалиционен партньор. Децата и родителите не придирят, даже носят син и червен балон в една ръка.

Част от агитматериалите отиват директно в кошчетата

Кандидат на ГЕРБ връчи балон на дете на лидер от коалицията на Реформаторите.

Сините и червени балони надничат отвсякъде при разходка по ларгото: закрепени за тротинетки, детски колички, подритват ги нагоре и надолу по улицата, а лекотата им се предава заразно, чак на служителя на Чистота. Мъжът в работно облекло, който изпразва кошчетата за отпадъци, систематично събира разпилените балони и стигайки до своя казан на колела, ги пука с остра пръчица, която вади от джоба си.

Никой не поглежда балони с цена, когато има безплатни

Бай Христос коминочистача раздава щастие

От предизборното раздаване на „мехури с въздух“ единствено недоволни са уличните артисти, които си изкарват пари с причудливо оформени балони, защото в съботния ден всяко дете по Главната има безплатен балон и не ги поглежда.     

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.