ЖивотНовини

Как да приемате рибено масло правилно?

Рибеното масло притежава омега-3 мастни киселини, които са от полза за цялостното здравословно състояние. Маслото може да помогне за намаляване на възпаленията в тялото и подобряването на здравето на сърцето. Съдържанието на омега-3 подпомага правилния растеж на децата.

Приемането на хранителни добавки с рибено масло в правилния момент и когато наистина се нуждаете от тях, ще повиши ефективността им и ще предотврати някои странични реакции. Нека ви дадем повече подробности в статията.

Ползи от рибеното масло
Хранителните добавки, които съдържат омега-3 мастни киселини, са от полза за организма, тъй като подпомагат някои основни функции на организма.

По-долу ви представяме част от полезните свойства на рибеното масло:

  • Подобрява паметта и концентрацията.
  • От полза е за здравето на очите.
  • Понижава нивата на лошия холестерол и повишава нивата на добрия.
  • Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.
  • В полза е при хипертония, като намалява кръвното налягане.
  • Действа хидратиращо на кожата и регулира производството на себум.
  • Справя се с прекомерния стрес и е в помощ при депресия и тревожни разстройства.

Правилен прием
Можете да приемате рибено масло по всяко време на деня, според вашите нужди. Причината е, че неговия положителен ефект е свързан с дългосрочната му употреба и не е незабавен.

Сред най-често срещаните странични реакции са лошото храносмилане и киселинният рефлукс, тъй като рибеното масло е богато на мазнини. Времето и начинът, по който приемате рибеното масло е от значение за овладяването на неприятния ефект. Разделянето на две по-малки дози и приемането му сутрин и вечер, е добра стратегия.

Много е важно да приемате рибеното масло с повишено внимание. Предозирането може да доведе животозастрашаващи състояния, като вътрешно кървене. Винаги следвайте препоръките на лекуващия лекар и листовката. 

Защо е по-добре да се приема с храна?
Хранителната добавка се усвоява най-добре, когато е приемана по време на хранене. Консумирането на храна, която е богата на мазнини, с рибено масло, може да увеличи бионаличността на омега-3 мастните киселини и да подобри тяхната ефективност.

Когато се храните, докато приемате хранителната добавка, можете да предотвратите неприятните странични ефекти. Такива са рефлуксът, гаденето и диарията.

Ключът към ползите на омега-3 е последователността
За да повишите ефективността от полезните свойства на рибеното масло, от ключово значение е да го приемате в удобно за вас време. При всеки човек то е различно. Някои се чувстват по-добре, когато го включат към закуската си, а други – към обяда и вечерята си.

Има препоръчителна дневна дозировка, която трябва да спазвате. Разделете я на няколко приема, за да избегнете страничните реакции. 

Важно е да отбележим, че ползите от омега-3 мастните киселини в рибеното масло са свързани с неговата продължителна употреба. Това означава, че е по-важно да сте консистентни, отколкото да приемата добавката в определена част на деня.

Въпреки всичките си неоспорими ползи за човешкото здраво, хранителните добавки със съдържание на рибено масло трябва да се приемат с повишено внимание. Винаги се вслушвайте в препоръките на лекаря или фармацевта и не пропускайте да прочетете листовката.

Приемът на добавката по време на хранене подобрява нейното усвояване и предотвратява някои странични ефекти.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина