ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Демонтират павильони в подлеза на Баня Старинна

Никой не пожела да бъде концесионер на обекта

Както Под Тепето ви информира по-рано тази седмица, работни дейности текат в един от подлезите в центъра на страда. Става въпрос за съоръжението в непосредствена близост до Баня Старинна, което се простира под кръстовището на булевардите „6-ти септмеври“ и „Цар Борис III”.

Макар че някои от хората, които работят там, смятаха, че това са само ремонтни дейности, се оказа, че това не е вярно. Започна демонтирането на част от освободените обекти. Павильоните са изградени от метални конструкции и стъкла, като по-голяма част от прозорците на обезлюдение търговски обекти бяха изпочупени от вандали още преди седмици.

По предварителна информация, след обявяването на процедурата по избор на концесионер, никой не е изявил желание да стопанисва обекта. В резултат на това е взето решението свободните търговски обекти да бъдат демонтирани с цел разширяване на съоръжението. Магазините, които и до момента работят, ще продължат дейността си.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Или просто „БАНЯТА“ без прилагателни, след като в „подобрения“ Пловдив здрави-прави-читави ТУРСКИ БАНИ (ценности по света до степен да ги имитират за печалби!) ги опожариха, сринаха зорлен =на Житен Пазар и Кършияка. Цаев сме да осерем – вж. КОСМОС, Концертна, Пощата … корабът потъва правилно, със световни първенства по гемиджийство и ХИПОдрумене. Асфалтиране на Хисар Капия и ВЕЛОалея през нея очакваме (паветата вече се разпродадоха)

  2. Името й от няколко столетия е ЧИФТЕТО, сульо. „Старинна“ нищо не значи, всичко е“старинно“ в Пловдив (хем ВЕЧЕН, хем ДРЕВЕН, сякаш което е ВЕЧНО има как да е НЕ-вечно; а отделно дето цял свят си мислеше, че на тоя свят Един е Вечният Град Roma = Citta Eterna). Само в тази баня можеше да дойде цялото семейство едновременно, за жени си имаше отделно.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина