ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Вандалски погром в Капана

Потрошиха временната оранжерия, заляха постери на Че Гевара с червена боя

Капана осъмна след вандалски погром миналата вечер. Улица „Златарска“ посрещна ранните часове на деня с изпотрошена оранжерия, която е част от инициативата за озеленяване на артистичния квартал. Доматените насаждения са изкоренени и бяха разпилени по цялата улица, но граждани, преминаващи от там, върнаха унищожените растения на старото им място.

Това не е единствената проява на вандализъм. Постери на Че Гевара, които бяха поставени от вътрешната част на прозорците на едно от заведенията в квартала, са залети с червена боя. Тя все още се стича по прозорците и плочките под тях, а собственичката изпитва затруднения да отключи помещението, тъй като очевидно има щети и по ключалката.

По предварителна информация, погромът е направен от чужденец в малките часове на нощта. Не са ясни мотивите на туриста, но след като е изкоренил доматите и залял с боя заведението, се заключил в стаята си в хостел, намиращ се наблизо и не излиза от там. Предполага се, че мъжът все още спи, а пред входа на мястото за настаняване го очакват униформени полицаи.

На място има и редставител на фондация "Пловдив 2019", която финансира проекта за озеленяване на квартала.

Очаквайте продължение по темата!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина