ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГласовеМнения

Пловдивчани събират подписка против център за временно настаняване

Част от жителите в района са уплашени, защото мислят, че това ще бъде център за бежанци

Наш читател сигнализира за проблем, който според него възниква в сърцето на Пловдив. Младият мъж, който се свърза с нас, съобщи за предстоящо изграждане на център за бежанци. Оказа се, че такъв център няма да има, но все пак хората, живеещи в непосредствена близост до Аджисан махала са объркани.

Историята започва преди около седмица, когато живущите на улица „Балкан“ започват да получават в пощенските си кутии призив, да се отзоват на подписка, която е против изграждането на център за временно настаняване на лица и семейства. Подписката стартира, но следва страхотно объркване, което притесни хората в квартала. Не е ясно дали събиращите подписите са им обяснили подобаващо или хората просто не са разбрали, но голяма част от пловдивчани са останали с впечатлението, че ще започва строеж на бежански лагер. За тяхно успокоение, това няма да се случи.

Подписи наистина се събират и действително се обявяват ПРОТИВ, но не срещу бежански лагер, а срещу временен център за настаняване на лица и семейства. Гражданите се безпокоят, че много бездомни хора ще бъдат настанени в квартала, което може да всее раздор. Очаква се обектът да бъде изграден на общински терен, намиращ сена ул. „Мортагон“, точно зад ресторант „Антик“.

Проверка на Под Тепето изясни казуса. Изграждането на центъра за временно настаняване е по оперативна програмата „Региони в растеж“ за периода 2014-2020. По тази програма се  предвиждат редица ремонти дейности в квартала. Това включва ремонтирането на училища, улици, тротоарни пространства и зелени зони.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина