ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Рокери от клуб Нощни вълци посрещнаха руския посланик на Альоша

Руският посланик е впечатлен от чистота в Пловдив

Той получи почетен знак „ За хората с добри сърца“ на името на ген. Николай Столетов

Шестима рокери от пловдивска група отделение на Нощни вълци МС  – София посрещнаха първи Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров на хълма на Освободителите. Дипломатът е на работна визита в града на тепетата, той е придружаван от почетния консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов. Гергов домакинства и срещата на посланик Макаров с представители на деловите кръгове на региона.

 Рокерите чакаха с трикольора и знамето на клуба

Гостът и придружаващите го лица поднесоха цветя пред паметника на Цар Освободител – Император Александър II  и на Альоша. Анатолий Макаров разгледа града от върха на тепето и се снима с рокерите.  Преди това председателят на фондация „Помогни на нуждаещите се“ връчи на Анатолий Макаров почетен знак „ За хората с добри сърца“, с който е награден посмъртно ген. Николай Столетов , като създател на българското опълчение и за голям принос в Освобождението на България от Османско иго.

По-рано днес той се срещна с кмета на града Иван Тотев, областния управител на Област Пловдив Здравко Димитров и Митрополит Пловдивски Николай. Пред градоначалника посланикът е споделил, че е приятно изненадан от чистотата на втория по големина град в България. „Пловдив е много красив и чист град“, това бяха първите думи на посланика на Русия Анатолий Макаров в заседателната зала на Общината. Той бе посрещнат от кмета инж. Иван Тотев и заместник-кмета „Култура и туризъм“ Амелия Гешева. Посланикът сравни Пловдив със Санкт Петербург, който е „северната столица на Русия“, безопасен град, известен с руския балет.

Той заяви, че руските университети са открили 300 места за български студенти, но допълни, че е необходимо активизиране на научните среди между България и Русия, както и разкриване на допълнителни възможности за обучение по руски език в средното образование.

„Общината ни ще участва на туристическата борса през март и септември и по този начин ще се опитаме да привлечем още повече туристи“, сподели на свой ред Амелия Гешева.

 

На срещата с Областния управител присъстваха и почетният консул на Русия Георги Гергов, старши съветник на Посолството на Руската федерация Владимир Казанчев, съветникът по културните въпроси Кирил Рънза, търговският представител Игор Илингин, прессекретарят Анастасия Кабанова и зам.-областните управители на Област Пловдив Владимир Петров и Ангел Рангелов. По време на разговора беше направен преглед на двустранните отношения в областите от взаимоизгоден интерес като икономика, образование, наука и култура. Общо бе мнението, че е на лице възможност за активизиране на диалога в тези сфери и възможностите за по-добро двустранно партньорство. Анатолий Макаров подчерта, че е много радостен от активния диалог, който в последните години се осъществява между Пловдивска област и Санкт Петербург. Посланикът на Руската федерация предложи да се засили двустранният икономически интерес, като инициира посещение на българска бизнес делегация в Русия. Двамата обсъдиха и възможностите за културен обмен между двете държави във връзка с домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година, както и възможностите за обучение на български студенти в Русия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Пътят Москва – Берлин минава на 1000 километра от София или Пловдив. Този маркер на окупацията трябва да се срине. Нощните вълци са антибългарско формирование и пета колона на руско-сърбо-циганската агентура.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина