ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Пуснаха движението по първата готова отсечка на „Васил Априлов”

Вдигат паркирани на платното автомобили наред, въпреки липсата на предупредителни знаци за репатриране

Движението по първата реконструирана отсечка на „Васил Априлов” бе пуснато тази сутрин. Автомобили вече се движат по 480-те преасфалтирани метра от булеварда, от колелото на Гарата до кръговото с улица „Любен Каравелов”. Остава единствено да бъде положена маркировката и преградните пана между двете платна от по две ленти. Това е финалът на първия етап от цялостната реконструкция на булеварда, която включва премахване на паважната и полагане на изцяло нова асфалтова настилка, подмяна на три водопровода, вкарване на всички улуци в канализацията, увеличение на пътното платно с два метра, нови тротоари, изграждане на велоалея и ново осветление, обясни на място кметът Иван Тотев.

Той подчерта, че забраната за паркиране по обновената градска артерия трябва да се спазва от гражданите, а общината ще отстранява нарушителите с паяк. Днес сутринта няколко машини отнесоха дузина автомобили. Знак за забрана за спиране има, но няма предупредителни табели, че колите на нарушителите ще бъдат репатрирани.

Така ще е. По отсечката ще има дежурен паяк. Искаме „Васил Априлов” да е вътрешна градска магистрала, която да води към автомагистрала Тракия. Това трябва да е скоростен булевард с по две ленти в двете посоки. Затова няма да допускаме неправилно паркиране, категоричен бе кметът.

Цялата рехабилитация на „Васил Априлов“ до „6-ти септември“ ще струва 15 милиона лева. Очаква се до две седмици да бъде завършен ремонтът на улица „Любен Каравелов“. Скоро започват реконструкциите на „Руски”, „Коматевско шосе” и „Северен”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. 1. Велоалеята, по която я мине, я не по един велосипедист на час, е колкото тротоара. Не е отделена, та някой загубеняк да блъсне някоя майка с бебе. 2. На улица без остров по средата ограда не се слага. Шофьорите се плашат, да не остържат колите и карат само в дясната лента. Все едно не са по две във всяка посока.

  2. А кръговото на Любен Каравелов посока Руски пуснато ли е ?
    Щото, ако не е – то няма смисъл от пускането…
    Все пак първоначалният срок беше февруари…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина