ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГласовеМнения

За или против ЖП прелезите в Пловдив?

Ако референдумът се състои, гласоподавателите в Пловдив, че правят цели 4 избора през есента

Ще останат ли железопътните линии в Пловдив или не? Този въпрос се очаква да бъде поставен на референдум в града под тепетата съвсем скоро и е силно вероятно той да се зададе по време на президентските избори. Факт е, че прелезите създават големи пречки за трафика в града, който става все по-натоварен. Линейките, запътили се към Хирургиите и УМБАЛ „Свети Георги“ също често се налага да изчакват, за да могат да преминат по трасето. От пловдивчани се очаква да са недвусмислени и категорични в решението си, остава ли пътят на железниците, който предизвиква задръствания както на „Пещерско шосе и „Свобода“, така и на „Шести септември“.

Някои от служителите на БДЖ, натрупали солиден стаж в държавното звено, коментират, че достигне ли се до такъв дебат, то е по-добре линиите да бъдат премахнати напълно, вместо да се вдига второ асфалтово ниво. Железният път наистина създава пречки за трафика, а изграждането на нов е изключително скъпо начинание, коментират от БДЖ.

Въпросната железопътна отсечка свързва централна гара и Филипово, дълга е около 5 километра. По нея минават 60 влака на денонощие, сред тях са и пътническите по линиите Пловдив-Карлово и Пловдив-Хисаря, уточни шефът на жп секция "Пловдив", Гошо Къчков. Според него трасето се използва, когато възникне бедствие или авария по подбалканската линия София-Карлово. Тогава отбиваме влаковете през гара Филипово, допълни още той. Според Къчков, ако това стане, ще се наложи да бъдат инвестирани средства в гара Филипово, за да могат на нея да домуват мотрисите и локомотивите по линията Пловдив-Карлово и Пловдив-Хисаря. Сега те остават в депото край централна гара.

Ако референдумът се състои, гласоподавателите в Пловдив, че правят цели 4 избора през есента. Първо ще се избира нов президент на Републиката, а след това жителите в града под тепетата ще отговарят на трите национални допитвания – това за ЖП прелезите в Пловдив и въпросите на Слави Трифонов и Веселин Марешки.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Радваме се, че маминият ИМПЕРИАЛист г-н Кметът е намислил такива НОВИ МЪДРИ ПРОЕКТИ каквито само той умее (кръговото, а? подводнио паркинг в градината, еха!). ПЛАЩАЙТЕ, МАЙНИ!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина