ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

От „Одрин 8” вбесиха общината

Собствениците на рушащия се тютюнев склад- паметник на културата приканиха администрацията да укрепи сградата

Ако имаха гражданска съвест щяха да изпълнят предписанията на Института към МК. Не очаквах такова решение, заяви Тотев

Много сме ядосани! Така кметът Иван Тотев коментира днес преди обяд писмо от собствениците на тютюневия склад- паметник на културата на улица „Одрин 8”, който започна да се руши, след като конструкцията му бе тотално деформирана от багерите на бизнесмените. В писмен вид те са приканили администрацията да укрепи за тяхна сметка полусъборената от тях сграда. Днес те ни уведомиха, че не са спазили предписанията и не са укрепили и обезопасили сградата в срока,  в който трябваше да го направят. И ни приканват да го направим ние, като после потърсим инвестираните в това средства от тях. Много сме сърдити. Вече имаме един запор на сградата заради задължения от тяхна страна на стойност 17 хиляди лева. Явно само с диалог няма да стане. Взимаме мерки, а след това ще си търсим сумите по законов ред, обясни Тотев. И допълни, че общината ще стане по-остра със собствениците, които очевидно бягат от отговорност.

Признавам, не очаквахме такова решение от тяхна страна. Трябваше да покажат отношение, да покажат, че имат гражданска съвест в така създалото се обществено напрежение. Имаха предписание от Института към Министерството на културата и трябваше да го изпълнят. Сега тръгваме да си играем с тях по буквите на закона, но трябва да са наясно, че общината е много силна. До края на деня ще имаме доклад за състоянието на тютюневия склад, готови сме да реагираме по укрепването на сградата чрез Жилфонд. Но не мисля, че собствениците трябваше да постъпват така и да дразнят общината. Изненадан съм, допълни кметът.

Той подчерта, че администрацията ще се постарае да не харчи големи публични средства в укрепването на паметника на културата, тъй като после ще има проблем със събирането на инвестираните средства от „Одрин 8”. Не ми се ходи да гоним Михаля след това, каза още градоначалникът. И уточни, че до този момент все още не е имал директен контакт с някой от собствениците на склада, а връзката с тях се осъществява единствено чрез адвоката им Георги Илчев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Добре си се кръстил, PLOVDIVAK. Всичко е ясно. Още един дивак обитаващ Пловдив, нали? Не си и оттук, понеже хич не ти е ясно за какво става дума. За тебе всичко започва от днес. Само че такива като тебе нямат думата какъв да бъде центъра на Пловдив. Рестартирай си мозъка ако можеш, макар че силно се съмнявам това да е възможно.

  2. А като им откриваше завода на същите тези преди 3 седмици,не бяха те ядосали май,биеше се в гърдите тук ще строим ОСРАМ, а те там са същите хора,много бързо те ядосаха???

  3. Kотев,дай пари на хората да си ги оправят,нали за това поиска субсидията от ЕУ-то , имаш малко време дай им я!Колко е200 милиончетаАа? За тъпи проектчета с дървени конструкции като на АсенчоГейнчо не давай дай на ПловдивАрхитектите да творят защото и между тях има от световно ниво , макар че не са родени в Испания, Полша или някоя шибана държава извън БГ.И поне не са от някое сло в Испания за да спечелят конкурс че, майна !Замисли се,майна!

  4. Майна, това последното видео ми показа че тютюневото градче всъщност е по зле от Чернобил в днешно време . Като гледам , почвам да съм по за за ре-старта му. Или да пускам клипа от Чернобил за не просветените! А това ни е центъра !!!

  5. Ох, изненадан бил! Няма ли да изчакате Прокуратурата да се произнесе? След седмица е крайния срок. Тотев, ти не защитаваше ли същите тия „собственици“ преди няколко седмици? Че имали законното право да бутат! Прочети си предните интервюта, кмете! Пак данъкоплатците искате да платят за вашите безчинства, нали? Кога ще си върнете парите по съдебен ред от тия мошеници? И те, и вие нарушихте ред закони. А те дори не са в България.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина