ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Родители пред кмета за Векта: Съобразете се с децата ни

Бащи и майки на малки футболисти искат решение на казуса, преговарят с Тотев днес

Теренът ще се ползва от клуба срещу социален наем, но временно. Ще има концесия, заяви градоначалникът

Съобразете с децата ни. Те са бъдещето. Ще останат на улицата. Наредбите са важни, но тук въпроса е друг- социален и морален. Така родители на малки футболисти от ФК Векта посрещнаха кмета Иван Тотев пред общината днес. Те излязоха пред администрацията да разберат какво ще е бъдещето на спортната база, в която играят децата им и да заявят, че се чувстват добре в клуба. Ръководството прави всичко възможно, за да осигури най-добрите условия за момчетата. Безплатни екипи, топки, храна. Това отношение го няма в другите клубове. Там ни дерат кожите, каза майка. На място бе и йордански гражданин, който живее от 15 години в Пловдив и чието хлапе рита за Векта. Няма по-добро място за сина ми от този клуб, заяви той.

Тотев разговаря пред общината с родителите близо 15 минути. Когато се ползва общинска база, трябва да се плаща, заяви той. Хората срещу него обаче бяха категорични, че сумата, която се иска от Петър Никленов, е непосилна. Кметът покани родителите на среща по-късно днес, за да преговарят за бъдещето на Векта.

Когато устояваме някакви позиции, това задължително води до конфликти, обясни по-късно пред журналисти градоначалникът. След 15 минути на агресия и емоции, разговорът стана диалогичен. Днес ще коментираме с родителите какво може да се направи. В момента става въпрос за една общинска територия, която се използва без да се плаща. Щом тези деца искат да играят в най-великия клуб на света- ще намерим вариант. После ще предложа на Общинския съвет да гласува теренът да се даде за ползване на Векта срещу социален наем. Но това е временно решение, тъй като и басейните, и игрището ще бъдат дадени на концесия. Когато дойде това време Векта също могат да участват в нея. Засега ще намерим социално решение да ползват терена, заяви Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина