ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГласовеМнения

Под тепето с първа доставка в Дома за възрастни с психични разстройства

Около 70 от настанените в комплекса са напълно зависими от чужда грижа, имат стая за арт терапия

Стараем се да предлагаме качествени социални услуги, но средствата не достигат . Ние сме семейството на тези самотни хора. Нашата работа е призвание, казва шефката на дома Кристина Пачова

Кампанията ни продължава, бъдете с нас

Домът за възрастни хора с психически разстройства се намира между Свиленград и Пъстрогор. Километър по-надолу по същия път се намира транзитният център за бежанци. Указателна табела маркира отбивката. За да се озовете пред дома трябва да преминете през малък мост. През него завчера мина Иван Черешаров, който достави на място събраните до края на миналата седмица от кампанията на Под тепето дарения от пакети със спално бельо за хората от дома. На влизане първо една дама с красноречиви жестове му иска цигара. Веднага след нея на входа се появява и Кристина Пачова – началник сектор Дом за възрастни с психични разстройства, която го посреща. Колата се разтоварва набързо, дарението стриктно се описва.

Кристина ПачоваДомът всъщност е за възрастни 18+, а не за стари хора. Има преходно жилище за 4 човека, в който се подготвят за самостоятелен живот- сами готвят, перат и чистят, ограмотяват се в използването на парични средства, пазаруване и др. Останалите около 70 човека са напълно зависими от чуждата грижа. За обгрижването на всеки има индивидуален подход.

ПараклисътСтараем се да предлагаме качествени социални услуги, но средствата не достигат, отбелязва Пачова. Постелъчният инвентар е бързооборотен консуматив. Работата с хората е много динамична и трудна, но същевременно е и удовлетворение. Ние сме семейството на тези самотни хора. Нашата работа е призвание, допълва началник сектор Дом за възрастни с психични разстройства . След което развежда из дома и преходното жилище. Имат стая за арт терапия и трудотерапия, параклис. Всичко е чисто и спретнато. Правят впечатления няколко графики на стената. Оказва се, че една от настанените в дома ги е рисувала. Маркирала е и себе си на автопортрет.

Преходното жилищеПод тепето продължава с кампанията си за осигуряване на спално бельо за хората от дома. Новите пакети вече се трупат в офиса ни на Отец Паисий №36. Ако решите да помогнете- очакваме ви на нашия адрес. Можете да го направите и на следните адреси за доставка на пакети:

  1. Офис Еконт Свиленград, ул. „Язовирска” 1

До поискване Марияна Димитрова 0888 335 552

  1. Офис Еконт Свиленград  – кв. Свиленград, ул. „Райко Даскалов” 1

До поискване Марияна Димитрова 0888 335 552

  1. Дирекция социално подпомагане Свиленград

ул. „Бурденис” №2

Евгения Шидерова 0379/71639Преходното жилищеВ кухнята Арт терапия

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина