ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Първа копка с катастрофа на Водната палата

Стартира изграждането на кръгово движение от южната страна на моста на панаира

Лека катастрофа беляза първата копка за изграждане на кръгово движение от южната страна на моста на панаира тази сутрин. Две коли се чукнаха пред погледите на общинската администрация и дюлгерите, които от днес ще работят край Водната палата. Това е доказателство, че промяната на тази невралгична зона е повече от необходима, коментираха представителите на общината.

Кметът Иван Тотев и заместникът му Димитър Кацарски дадоха старт на реконструкцията на булевард Цар Борис III Обединител от кръстовището на Чифте баня до моста на панаира. Първият етап от ремонта е подновяване на тротоарите, следва преасфалтиране на двете платна, като те ще бъдат затваряни за движение поетапно. След това ще се престъпи към изграждане на кръговото движение и сетне- към отпушване на булевард Марица Юг с подземно преминаване на автомобилите. Идеята е да прехвърлим част от трафика по него. Той ще е бърза зона за преминаване без светофари, скоростна тангента, обясни градоначалникът.  Очаква се източното платно на булевард Цар Борис III Обединител да бъде затворено след две седмици, като движението по западното ще стане двупосочно. Ще бъдат отстранени и рекламните съоръжения, които скриват гледката към Стария град. Като гигантския борд, който виси над двете платна за движение.

Това гигантско рекламно съоръжение ще бъде премахнато Скоро стартира и реконструкцията на булевард Христо Ботев, както и тази на Петко Д. Петков. Работите по моста на Васил Априлов закъсняват заради постоянните дъждове. Трябват ни десет дни без валежи, тъй като трябва да се достигне влажност на бетона от 5 процента, за да бъде положена хидроизолацията, допълни Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина