ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияПод лупа

Славчо към Тотев: Смешен плач, приятелю

Старейшините се захапаха заради парите от боклука

Image title
Поредна люта словесна престрелка заформиха днес избраниците ни в местния парламент. Те се захапаха за гушите заради писмо от финансовия министър, с което той дава заявка за отказ за пренасочване на близо 1 милион лева, които Пловдив има да взима за столичния боклук, по актуални за града проекти. Сигналите, които държавната власт праща към Пловдив, от ГЕРБ приемат като ясно отношение на новото правителство към града. Пловдив е забравен от новата власт. Не само не ни се предоставят средствата, които са си наши, но можем и да ги загубим с мотив, че няма да направят корекция в преразпределение на средствата, алармира кметът Тотев. В това писмо министърът Image title
на финансите казва- свършете си работата, отговори социалистът Георги Търновалийски. Това не е управление, което плаче- предпочитаме да решаваме въпросите тихо и да вървим напред. Но не може финансовият министър да задава приоритетите на Пловдив. Правим корекции, защото имаме приоритети, а от министерството се опитват да задават дневния ни ред. Не мисля, че заради министър Чобанов трябва да разваляме обстановката в общинския съвет, призова Тотев, но духът от бутилката вече бе освободен.

Image title
Никой в тази зала не може да влияе на правителството. Дори хората от БСП, дори депутатите от тази партия, които са много дейни и диалогични хора. Това е притеснителното, вметна кметът. Смешен плач, приятелю. Нима забрави, че с 47 писма Пловдив не си получи парите при Image title
моето управление. Това правителство не ви спира парите, дава ви ги. А ние три години не си ги получихме. Хората ви ги дават парите, а вие пак се оплаквате, скочи Славчо Атанасов. Никой не плаче, ние работим, отговори Тотев. Най-хубавото нещо, което се случи в предния мандат, е, че парите от боклука не дойдоха тогава, каза острието на ГЕРБ в местния парламент Радослава Ташкова. Наглост, скочи войводата Слави Георгиев. После се обърна към Тотев: Не вдигайте бялото знаме толкова рано. Г-н Геогриев винаги ми е звучал като участник в бирения пуч- толкова е пламенен, усмихна се градоначалникът. Спас Гърневски пък разведри обстановката със стихоплетство: Злоба от партията съска, а отдолу копието лъска. С римата той визира набученото от Славчо Атанасов постановление на МС за парите за боклука.
Г-н Тотев минава към жанра на спомените. Само се питам сега ли сте прав, или сте прав във времето, когато бяхте областен управител, а парите на Пловдив не идваха, попита Илко Илиев. Бях прав и тогава, и сега. Само ще дам пример, че в момента чистим коритото на Марица с 60 хиляди лева годишно, а в предния мандат бяха платени милиони за това, отговори кметът. Съгласна съм, че един министър няма право да налага политики и приоритети в един град, но нека да припомня, че това е практика от много години. Този порочен модел трябва да бъде прекратен, каза Дани Каназирева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина