ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КриминалеНовини

Привлякоха като обвиняеми тримата мъже, откраднали 17 683 лева от касата на хипермаркет

Тримата мъже, откраднали близо 18 хиляди лева от касата на пловдивски хипермаркет и задържани в последствие, вече са с повдигнати обвинения от Районна прокуратура.

И.Т., на 22 г., Н.Т., на 20 г., и С.А., на 20 г. са обвинени за това, че на 6 май, след предварително сговаряне, чрез използване ключ, са отнели пари, на обща стойност 17 683 лева, от магазин от верига хипермаркети за хранителни стоки, без съгласието на ръководството на дружеството, с намерение противозаконно да ги присвоят.

До момента е установено, че към 1,30 часа през нощта, на 6 май тримата обвиняеми отишли с лек автомобил и спрели близо до хипермаркета в Пловдив. Те разполагали с ключ за входна задна врата, понеже един от тях работел в магазина. Той знаел и паролите за влизане в помещенията, както и за стаята, където се намирала касата за съхранение на парите от дневния оборот. Друг от обвиняемите отключил задната входна врата на магазина, след което отворил сейфа и отнел от него 17 683 лева от дневния оборот. Тримата си разделили парите и се прибрали по домовете си. За случая бил подаден сигнал на тел. 112, след като служители на веригата за хранителни стоки отишли на работа. На място е пристигнал разследващ полицай, който извършил първите процесуално-следствени действия и последвали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОД на МВР-Пловдив. Тримата извършители са установени и задържани.  Единият от тях доброволно е предал парите, които съхранявал, а останалата част от отнетата сума е намерена в домовете на другите двама след извършени, при условията на неотложност, претърсвания и изземвания.  Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина