Подтепето

ПОД НОЖА

14 Ноев, 2017

Само 1/3 от собствениците на кучета в Кършияка са си платили таксата

Близо 200 от тях са „пропуснали“ да заплатят задължението си 

При проверка в "Електронния регистър за домашни кучета в Пловдив", се установи, че над 300 са собствениците на домашни кучета, отглеждани на територията на район “Северен”, които са неизрядни по отношение пререгистрацията на своя любимец. Близо 200 от тях са пропуснали да заплатят  годишната "такса куче", която е задължителна съгласно разпоредбата на чл.116 от Закона за местни данъци и такси.
Припомняме, че размерът на "такса куче" за Пловдив е 30.00 лв. Липсата на документ, доказващ годишната пререгистрация на кучето, може да доведе до глоба за собственика /200 лв./, в случай че при разходка  в парка или междублоковото пространство, се натъкнете на проверка от служителите на Общинска охрана или Пловдивски общински инспекторат.
Администрацията на район “Северен” призовава всички собственици на домашни кучета, които все още не са ги регистрирали в общината и не са заплатили "такса куче", да го направят на място: бул. „Цар Борис III Обединител” № 22А, отдел ”Екология и чистота”, всеки работен ден от 8:30 до 17:00 часа.
Част от собствениците на домашни кучета, ще получат и писмени уведомления за дължимите към администрацията суми.
Припомняме също така, че сумите събрани от "такса куче" съгласно българското законодателство се разходват за дейности, свързани с овладяване популацията на безстопанствените кучета.

Още преди 5 години в района имаше изградени 4 площадки за разходка на домашни любимци.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

07 Ноев, 2017

Кучета чакат своите стопани в Общинския приют в Пловдив

В стационар от 85 клетки в Общинския приют за безстопанствени кучета „Приятел завинаги“ в Пловдив са настанени кучета, които очакват да бъдат приети и отглеждани като домашни любимци от хора, които ще се грижат за тях с много любов и внимание.

Периодично ще представяме на гражданите снимки и кратко описание за нрав и външен вид на някои от приютените животни. Надяваме се, че по този начин по-бързо ще се намерят и подходящите одомашнители за тях.

Общинският приют за безстопанствени кучета „Приятел завинаги“ се намира на 4-ти километър, „Пазарджишко шосе“.

Ако намерите изгубено куче, или ако търсите своето такова, потърсете първо екипите на приюта – 032/96 61 84.

Ето и нашите първи предложения за рубриката „Вземи си куче от приюта!“.

 

 

 

» повече
28 Окт, 2017

Заработи обновената кучешка площадка в "Розариума"

Десетки стопани на кучета и техните любимци посетиха днес обновената кучешка площадка в парк "Розариума" на Гребната база. Те бяха изненадани с куп подаръци и имаха възможността да получат ценни съвети и насоки от професионален треньор на кучета за правилното използване на съоръженията.

Кучешката площадка беше обновена през изминалата седмица от служители на район "Западен", водени лично от кмета Димитър Колев, в партньорство с фирма "Марс България". Специално оградена за целта, тя разполага с уреди за трениране и игра, така че собствениците и техните кучета да могат да възпитават своите любимци докато се забавляват активно. С модернизирането на площадката от администрацията продължават работата по обновяването на парк "Розариума" край Гребнага база. След като бе основно ремонтиран той за кратко време ...

» повече
04 Окт, 2017

130 кучета годишно се осиновяват от приюта в Пловдив

НПО предложи по-качествени и издържливи площадки на Тотев

Деца и възрастни се включиха в Световния ден за защита на животните

Над 130 кучета се осиновяват ежегодно от пловдивския Зооветеринарен комплекс. Това съобщи директорът на приюта за кучета Георги Божев по време на Световния ден за защита на животните (4 октомври). „Надяваме се повече хора да осиновяват животни – това е най-добрият начин да се отглежда едно куче. Каквито и грижи да се полагат в приют, нищо не може да се сравни с домашната“, каза той.
Деца от различни училища бяха поканени в приюта, като се включиха в различни активности – изработване на малки фигурки, на дървени скари за клетките, стрелби със стрелички и други. Бе отворен и мини-базар за различни продукти за ...

» повече
24 Юни, 2017

Пловдивчани сами обособиха детска и кучешка площадка в междублоково пространство

Районната администрация планира преустройство на зелената площ

Ще има кът и за децата, и за домашните любимци

Наш читател сигнализира за казус, който се повдигна през последните няколко дни в пловдивския квартал Гагарин. Районното кметство планира да изгради кучешка площадка върху зелената площ, намираща се между жилищен комплекс на ул. „Барикадите“. До тук има една чудесна инициатива, но ето къде е появява проблема. В момента, върху тази площ, живущите в комплекса са обособили както детска площадка за малчуганите, така и площ за разходка на домашни любими. По планове на район „Северен“, кучешката площадка ще се намира точно на мястото, което в момента е единственото за забавления на открито за най-малките.

Сребро Филипов ни препрати запитване, което е отправил директно към ...

» повече