Какво показва ремонтът на подлеза при Тунела – Север ?

Под ножа

Част от графитите на първия стрийт арт фест в Пловдив се показаха след свалянето на кнауфа

Красивите мраморни стени също надникнаха под гипсокартона

 

Обелването на пластовете от стените на главната пешеходна артерия между Капана и Стария град – исторически доказателства и от предишни нескопосани поправки

„Остави! Имаш желание…“

С тази заповед едно време в казармата отказваха некомпетентните ентусиасти да „свършат“ някаква работа. Днес, някой под пагон трябва да изкрещи същото на ремонтната бригада в подлеза на Тунела – Север, на началниците на тези работници и евентуално на „проектанта“ на мнимия ремонт, ако въобще има такъв.  

Изтърбушените от тийнейджъри – вандали плоскости от гипсокартон  (очевидно най-неподходящото покритие за стени на съоръжение от такъв тип) са изрязани на ниво 40-50 сантиметра от пода. Въздушната възглавница между кнауфа и мрамора по стените се залива с бетонна смес и то в едно с боклука, трупан в кухината през годините. Така в стената се вграждат пластмасови бутилки, мазни хартии, гниещи отпадъци…

Обелването на пластовете от стените на главната пешеходна артерия между Капана и Стария град показва и исторически доказателства от предишни нескопосани поправки. Част от миниатюрните отвори към шахтите са били покрити наполовина още при монтирането на „стените“ от гипсокартон.

Сега вече единият отвор е бетониран, на друг е подложено парченце найлон, а третият е бил замазан много отдавна и трябва да потърсиш старателно, за да видиш къде е бил. Какво правим като завали…

Явно комисията, обследвала съоръжението преди да се предприеме работата, е била без очила (ако въобще е имало такава). Или идеята е само да го лустросоме за пореден път, без претенции за функционалност и устойчивост.

Днес в подлеза монтират дългоочакваните видеокамери за наблюдение. Препоръчваме на началниците на бригадата е управниците на града да наблюдават поне от там какво се върши.


 

„…нещо сериозно няма…“ – показателен надпис, получил се от обелени стари плакати на едната изровена стена, останали от бивша Нощ на музеите.

  

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.